Halina Reijn geeft op 5 mei 'Vrijheidslezing 2013' in Amstelveen


AMSTELVEEN, 20130501 -- De Vrijheidslezing in Amstelveen wordt dit jaar door actrice en schrijfster Halina Reijn gegeven. De lezing met de titel “Zonder schild” wordt gehouden op zondag 5 mei om 10:00 uur in de kleine zaal van de Schouwburg Amstelveen. Toegang is gratis.

Het is de tweede maal dat in Amstelveen ter gelegenheid van Bevrijdingsdag een Vrijheidslezing wordt georganiseerd. AmstelveenOranje, organisator van activiteiten rond de nationale feest- en herdenkingsdagen in Amstelveen, besloot na een succesvolle lezing door Dick Leurdijk van het Instituut Clingendael in 2012, opnieuw een lezing met een bekende gastspreker te programmeren. Met de Vrijheidslezing beoogt de organisatie het thema vrijheid in de ruimste zin te propageren. Voorzitter Cor Aarts: “Halina Reijn staat bekend om haar uitgesproken opvattingen. Wij denken dat zij jong en oud zal weten te boeien met een eigen kijk op het thema vrijheid.”

Na afloop van de lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen naar aanleiding van de lezing aan Halina Reijn of daarover met elkaar in discussie te gaan. Om uiterlijk 11 uur zal de lezing worden afgesloten om de bezoekers in de gelegenheid te stellen op het Stadsplein het inhalen van het bevrijdingsvuur uit Wageningen bij te wonen.

Halina Reijn is momenteel te zien in de titelrol van de TV-serie Charlie en is met regelmaat tafeldame in De Wereld Draait Door. Op het toneel is zij dit seizoen te zien in o.a. Nora, Het temmen van de Feeks, De Russen en Husbands. Daarnaast schrijft zij vaste columns voor JAN, Uitkrant en het Vlaamse DM Magazine.


Deel: ' Halina Reijn geeft op 5 mei 'Vrijheidslezing 2013' in Amstelveen '
Lees ook