Politie Zaanstreek-waterland
Zaanstreek-Waterland
Kabinet Korpsleiding
Sectie communicatie


Postbus 400

1544 ZG Zaandijk
Telefoon (075) 6271425
Fax (075) 6271280
Nr. 1/2003

Zaandijk, 17 februari 2003


Handelaren in verdovende middelen aangehouden

De politie Zaanstreek - Waterland hield op 12 december 2002 vier mannen en twee vrouwen aan wegens handel in cocaïne. Het betreft een 27-jarige hoofdverdachte en zijn 19-jarige vriendin, een 43 jarige leverancier van de drugs, een 42-jarige vrouw en een 19-jarige en 18-jarige man. Twee dagen later trof een 20-jarige vrouw hetzelfde lot. Alle verdachten zijn woonachtig in Purmerend.

Aanleiding tot de aanhoudingen vormden klachten betreffende overlast van vermoedelijk drugshandel vanuit een flat in Purmerend. Het bleek al snel dat het niet om softdrugs ging, maar met name om handel in cocaïne. Om zicht te krijgen op alle criminele activiteiten startte de politie in juni 2002 een onderzoek.

Bij de betreffende woning was het een komen en gaan van allerlei individuen. Ook een vermoedelijke leverancier van de drugs, met contacten in het buitenland, kwam in beeld. Het onderzoek leidde o.a. tot de informatie dat een drugskoerier op 12 december op Schiphol zou aankomen. Daarop besloot de politie op die dag tot actie over te gaan.

Tijdens huiszoekingen in vijf woningen van de aangehouden verdachten troffen de rechercheurs geld en een kleine hoeveelheid verdovende middelen aan. Ook vond men apparatuur voor de verwerking daarvan. Vermoedelijk van heling afkomstige gestolen goederen, zoals autoradio's en allerlei elektronica, werd in beslaggenomen.

Tijdens het vervolgonderzoek hield de politie in januari van dit jaar nog een 31- jarige man aan. In zijn woning trof de politie een complete hennepplantage aan van ongeveer 120 planten en een hoeveelheid amfetamine.
Door deze latere aanhouding kon het onderzoek en de daarop volgende actie niet eerder in de publiciteit worden gebracht.

De 27-jarige hoofdverdachte, die de handel vanuit zijn woning dreef, zijn 19-jarige handlanger en de 43-jarige leverancier zitten nog steeds in voorlopige hechtenis. Zij moeten op 19 maart a.s. voor de rechter verschijnen

---
---- --

Deel: ' Handelaren in verdovende middelen aangehouden '
Lees ook