MKB-Nederland

MKB Nieuws, bericht

15-06-2002
Handelsmissie Rhône Alpes en PACAS

Van 10 tot en met 14 juni jl. vond de handelsmissie naar Rhône Alpes en de regio PACAS (Provence Alpes et Cotes dAzur) plaats. Het was de vierde keer dat de EVD in samenwerking met MKB-Nederland een multisectorale handelsmissie voor bedrijven uit het midden- en kleinbedrijf naar Frankrijk organiseerde. Eerder werden de regios Nord Pas de Calais, Ile de France en Rhône Alpes bezocht.

Dit jaar stond de reis in het feestelijke teken van de opening van het tweede Franse economische steunpunt voor Nederlandse bedrijven. Naast Lille heeft nu ook Lyon een punt waar Nederlandse bedrijven terecht kunnen voor handelsondersteuning. De staatssecretaris van Economische Zaken verrichte de officiële opening.

Twintig mkb-bedrijven namen deel aan het matchmaking programma. In de regios Lyon en Marseille werden de ondernemers in contact gebracht met potentiële zakenpartners, geselecteerd door de Nederlands-Franse Kamer van Koophandel in samenwerking met het steunpunt in Lyon en de ambassade te Parijs.
Parallel aan de handelsmissie werd er voor de sector toerisme een workshop en persconferentie georganiseerd. De persconferentie stond in het teken van de ontwikkeling van het plattelandstoerisme en de workshop bracht Franse en Nederlandse touroperators voor de zakelijke markt samen.

Informatie: mw. G. Hoogland

Deel: ' Handelsmissie Rhône Alpes en PACAS '
Lees ook