Korps: Hollands-Midden, plaats: Regio 22-07-2002 Verkeershandhaving Hollands - Midden

Handhavingsteam pakt snelheidsduivels aan op Rijksweg N11

Het regionaal verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden heeft bij snelheidscontroles op de rijksweg N11 afgelopen zaterdag 30 mensen bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Met laserguns controleerde de politie bestuurders waarbij diegenen die te hard reden meteen door motorrijders werden aangesproken en bekeurd. Op de autoweg, waar een maximumsnelheid geldt van 100 km/u, waren snelheden van 150 km/u en hoger geen uitzondering. De N11 heeft gelijkvloerse kruisingen waar verkeerslichten het verkeer regelen. Rond de kruisingen geldt een maximumsnelheid van 70 km/u. Als een bestuurder zou moeten remmen, heeft de auto bij een snelheid van 150 km/u al ruim 40 meter afgelegd voordat de bestuurder reageert. De remafstand is dan nog eens 140 meter.

De verkeersassistenten deelden niet alleen hoge geldboetes uit. Zij vorderden ook rijbewijzen in. Een 23-jarige automobilist uit Leiden moest zijn rijbewijs afgeven omdat hij 160 km/u reed. Bij een 41-jarige motorrijder uit Voorschoten werd een snelheid van maarliefst 185 km/u gemeten. Ook hij raakte zijn rijbewijs kwijt.

Verkeershandhaving van 22 t/m 28 juli

Op de doorgaande wegen in de regio houdt de politie regelmatig snelheidscontroles. Ook controleert het regionaal verkeershandhavingsteam nog iedere week intensief op het dragen van de veiligheidsgordel; maandag in Noordwijk en Noordwijkerhout, dinsdag in Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen-Moerkappelle, woensdag in Alphen aan den Rijn, donderdag in Leiden en vrijdag in Lisse, Hillegom en Voorhout. Enkele van deze gordelcontroles zullen worden gecombineerd met controle op het gebruik van alcohol.

Deel: ' Handhavingsteam pakt snelheidsduivels aan op Rijksweg N11 '
Lees ook