DIERENBESCHERMING

100.000 handtekeningen tegen stierenmartelingen in Pamplona

100.000 handtekeningen tegen stierenmartelingen in Pamplona

Utrecht / Den Haag, 19 juli 2001 - Stierenbeschermers bieden vrijdag 20 juli om 14.30 uur ruim 100.000 handtekeningen aan aan de ambassade van Spanje in Den Haag. Ook zullen ze een bos van 48 rode rozen aanbieden ter nagedachtenis van de 48 stieren die tussen 7 en 14 juli de dood vonden in Pamplona. De stieren werden in de ochtend door de straten van de stad gejaagd en diezelfde avond gedood in een stierengevecht in de arena van Pamplona.

De handtekeningen zijn bedoeld voor de burgemeester van Pamplona, maar zij weigerde de handtekeningen in ontvangst te nemen. Nu wordt de ambassadeur van Spanje verzocht om ervoor te zorgen dat de burgemeester de handtekeningen alsnog krijgt, met het uitdrukkelijke verzoek de boodschap van de Nederlanders serieus te nemen: maak een eind aan de stierenmartelingen in Pamplona.

Het gaat om een actie van het Comité Anti Stierenvechten. De handtekeningen werden verzameld door vrijwilligers van dit comité, en door de Kids for Animals van de Dierenbescherming. Ook deze Kids zijn vertegenwoordigd bij de aanbieding.

Op 7 juli, aan het begin van de stierenrennen in Pamplona, stelde het Comité Anti Stierenvechten de houding van de burgemeester van Pamplona aan de kaak in advertenties, geplaatst in Spaanse kranten, om via die weg de boodschap over te brengen aan de bevolking van Pamplona.

Einde bericht

Extra informatie:

De Spaanse ambassade bevindt zich op nummer 50 aan het Lange Voorhout.

Zoekwoorden:

Deel: ' Handtekeningen tegen stierenmartelingen in Pamplona '
Lees ook