Hans (‘Annabel’) de Booij trouwt Thaise en hoopt op nieuwe hit


HILVERSUM, 20120326 -- Dertig jaar na zijn megahit ‘Annabel’ droomt Hans de Booij (53) van een comeback. De eerste aanzet is de cd 2012 en single ‘Ik hou van jou’, geschreven op tropisch eiland Koh Phagang waar De Booij, vader van twee volwassen zonen, tegenwoordig woont met de vrouw met wie hij in april gaat trouwen, de 34-jarige Chayanee Thiantip. “Ik ben gelukkig geworden. Het is me eindelijk een keer gelukt. Hoe is het mogelijk? Nu nog een hit en ik heb niets meer te wensen.”

[Hans de Booij (foto Theo Hogenboom)] Hans De Booij, die dit jaar 30 jaar op het podium staat, zal voor eeuwig in het collectieve geheugen gegrift staan als de vertolker van de jaren tachtig hits als 'Ik hou van alle vrouwen’, 'Thuis Ben' en natuurlijk 'Annabel'. En na Annabel werd het qua muziek, ondanks 16 nieuwe cd’s, opmerkelijk stil rond Hans de Booij. Eind vorig jaar was het rapper Sef die Hans de Booij aan de vergetelheid ontrukte door hem te vragen het refrein te zingen van zijn hit  'Diamanten'.

Hans De Booij woont sinds drie jaar op het Thaise eiland Koh Phagang waar zijn bungalow op palen letterlijk op het strand staat. Daar ontmoette de rusteloze bohemien ook zijn 20 jaar jongere Thaise liefde Chayanee.

Hoewel De Booij twee zonen heeft, de 19-jarige Jef en de 27-jarige Niel, was hij met de twee moeders van zijn kinderen nooit getrouwd. Nu, op zijn 53ste, waagt hij die stap voor de eerste keer. “In april gaan we naar de monnik om voor Boeddha ons jawoord te geven. En dan is er natuurlijk groot feest in het dorp, zo’n zes uur rijden boven Bangkok, waar Chayanee opgegroeid is.

Maar desondanks wil Hans de Booij zijn huidige droomleven best opgeven voor een tweede carrière. “Een hit als Rob De Nijs die had met Banger Hart toen hij 55 was zou voor mij de cirkel van het zingen rond maken. Rob is het toch ook gelukt om op latere leeftijd zijn carrière nieuwe leven in te blazen? Ik zou het fijn vinden om ook nog een keer de mogelijkheid te krijgen om te laten zien wat ik nog kan. Nu nog een hit en ik heb echt niets meer te wensen.”

De eerste aanzet tot die comeback is de cd 2012 en de deze week gelanceerde single ‘Ik hou van jou’ (te downloaden op www.hansdebooij.com). “Het is in die dertig jaar ook mijn eerste ‘ik hou van jou’ liedje. Ik vind het een prachtig nummer, maar het moet natuurlijk wel gedraaid worden. Ik ben niet iemand, die naar feestjes gaat en ook niet iemand, die zichzelf kan verkopen. En de radio is voor mij heel moeilijk geworden. Als er mensen in Hilversum rondlopen die lijsten uitdelen wat wel gedraaid mag worden, dan wil dat volgens mij ook zeggen, dat ze ook lijsten hebben die ze absoluut niet gedraaid willen hebben. Ik denk, dat ik daar in één van de topregionen sta. Als je zingt over soldaten uit Srebrenitza of het wel of niet smokkelen van wiet door de Nederlandse staat maak je niet populair. Dan wil Hilversum en omstreken even niets met je te maken hebben. Of ze draaien ‘Annabel’ nog maar een keer. “

Klik op de foto voor download in hoge resolutie 4,8 mb. De foto is rechtenvrij te gebruiken bij dit bericht. Verplichte vermelding fotograaf: Theo Hogenboom.


Deel: ' Hans (‘Annabel’) de Booij trouwt Thaise en hoopt op nieuwe hit '
Lees ook