Ingezonden persbericht


Onderwerp: De slimste IT-er van Nederland

Groningen, 8 mei 2002 - Onder het motto 'Er is altijd iemand slimmer' organiseert Hanze IT, in samenwerking met Yacht, op 22, 23 en 24 mei aanstaande de 1e Nationale IT Quiz (NIQ) van Nederland.

Op www.itquiz.nl krijgen IT- professionals, IT- studenten en hele IT- organisaties en -afdelingen de kans uit te maken wie de slimste IT-er van Nederland is. Via de website maken kandidaten die het aandurven gedurende 3 dagen een aantal zware vragen op het gebied van I(C)T. De deelnemer met de meeste goede antwoorden in de snelste tijd wordt uitgeroepen tot de winnaar van de eerste Nationale IT Quiz van Nederland. Op een groot aantal verschillende aspecten worden de IT-ers ondervraagd: netwerkbeheer, logische- en wiskundige problemen, programmeervragen, besturingssystemen en interprocescommunicatie etc etc.

IT-ers kunnen zich nu al aanmelden via www.itquiz.nl. Als de voorbeeldvragen tenminste niet te moeilijk zijn. Vanaf 22 mei kunnen de deelnemers on-line zien of ze nog kans maken op de hoofdprijs en hoever de collega's en concurrenten al achter staan.
De winnaar sturen we naar Parijs. Tenminste, als hij niet naar het Verre Oosten mag. Want de slimste IT-er van Nederland krijgt ook nog eens de gelegenheid om een reis naar Thailand te verdienen tijdens het CV-IT Eventure op 31 mei aanstaande in Utrecht.

"Dagelijks hebben we op verschillende manieren contact met IT-ers. En hoewel de ervaring enorm varieert valt mij dikwijls op hoeveel kwaliteit deze mensen bezitten. Door de jaren heen is het me ook opgevallen dat ze allemaal overtuigd zijn van hun eigen gelijk, vandaar de 1e Nationale IT Quiz. Eindelijk krijgen IT-ers in Nederland de kans om te laten zien dat er
maar 1 de slimste kan zijn", aldus directeur Eric Blaauboer van Hanze IT B.V.

Hanze IT is de organisatie die IT-partijen en IT'ers met elkaar in contact brengt. Via evenementen, print en media. Via het CV-IT Eventure, IT Recruitment Pages (www.itrecruitment.nl, het magazine ITArbeidsmarkt.nl en het Concours IT-que. Hanze IT B.V. is gevestigd in Groningen en maakt deel uit van de Pingo Holding.
Onderstaand niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u bellen met Hanze IT B.V., Robin van Wakeren, 050 589 10 12 of mailen naar Robin@hanzeit.nl
Hanze IT B.V.
P.O. Box 1298
9701 BG GRONINGEN
T +31 (0)50 589 10 12
F +31 (0)50 589 10 11

Deel: ' Hanze IT organiseert Nationale IT quiz van Nederland '
Lees ook