Hapimag: binnenkort ook in Salzburg


11e stadsresort en uitbreiding van de markt in Groot-Brittanni

BAAR, 20080903 -- Hapimag, de toonaangevende Europese aanbieder voor vakanties volgens het woonrechtsysteem, heeft op 28 augustus 2008 het koopverdrag voor een aandeel in een onroerend goed in Salzburg (AT) ondertekend en realiseert daarmee het elfde Hapimag stadsresort. Bovendien neemt Hapimag het management van het Burnside Park resort in Bowness bij Windermere (GB) over. Deze acquisitie houdt direct verband met de lancering van de verkoop van het puntenproduct Hapimag Holiday Share_21 dat zich speciaal op de Engelse markt richt.

Vakanties in grote steden zoals Londen, Parijs, Berlijn, Praag of Boedapest zijn bij de Hapimag partners erg in trek. Het aanbod bevat reeds 10 stadsresorts, allemaal zeer centraal gelegen, met in totaal bijna 400 appartementen. Nu breidt Hapimag het aanbod verder uit door een aandeel te kopen in een onroerend goed aan de Judengasse in de oude binnenstad van Salzburg. Het elfde Hapimag stadsresort biedt plaats aan ca. 28 appartementen. Daarmee richt Hapimag zich met name op partners die genteresseerd zijn in cultuur, want juist het muzikale aanbod in de Mozartstad is uniek. De bekende gebouwen van de Salzburger Festspiele en de dom liggen op een steenworp afstand.

De projectplanning en bouwaanvraag zijn voor dit jaar gepland, zodat de noodzakelijke renovatie- en verbouwingswerkzaamheden in 2009 van start kunnen gaan.

Overname Burnside Park

Ook in Groot-Brittanni breidt Hapimag haar aanbod uit. Zij neemt het management van het Burnside Park resort in Bowness bij Windermere over. Het resort is gebouwd op een toplocatie en ligt in het grootste nationale park van Engeland, het Lake District. Het bestaat uit 45 appartementen die zijn verdeeld over meerdere gebouwen die in lokale stijl gebouwd zijn. De resortgasten kunnen tevens gebruikmaken van het riante wellnessgedeelte en de faciliteiten van een nabijgelegen 4-sterrenhotel. Omdat het centrum van Bowness en Lake Windermere niet ver weg liggen, biedt het resort ideale vakantiemogelijkheden voor natuurliefhebbers en mensen die ontspanning zoeken. Burnside Park is naast Londen het tweede resort in Groot-Brittanni waarvan de Hapimag partners gebruik kunnen maken.


Nieuw product voor Britten

Tegelijkertijd lanceert Hapimag het product Holiday Share_21 op de Engelse markt. Hiermee wordt de houder een jaarlijks tegoed van 12 punten toegekend dat hij voor een verblijf in alle 57 Hapimag resorts kan gebruiken; voor iedere Holiday Share wordt een Hapimag aandeel als onderpand bij een Zwitserse trustee gedeponeerd.

Hapimag is de nummer 1 op de Europese markt voor vakantiewoonrechten. De onderneming is in 1963 als Zwitserse vennootschap met als vestigingsplaats Baar/kanton Zug opgericht en telt momenteel ruim 139 000 partners.

Met de aankoop van Vakantieaandelen_21 kan men door middel van een puntensysteem zonder huur te betalen gebruikmaken van ruim 5400 appartementen en hotelkamers in 57 vakantieresorts. De resorts bevinden zich in 18 landen in Europa, Afrika en in de VS. De onderneming heeft wereldwijd ca. 1700 medewerkers in dienst en genereert jaarlijks een omzet van ca. 246 miljoen CHF (2007).


Deel: ' Hapimag binnenkort ook in Salzburg '
Lees ook