Blauw New MediaHaringtest 2002: Syntegra voor tweede achtereenvolgende keer het vriendelijkst voor sollicitanten

Breukelen, 17 mei 2002 Voor de tweede achtereenvolgende keer is Syntegra verkozen tot de vriendelijkste IT-recruiter van Nederland, zo blijkt uit de zogenaamde Haringtest van Blauw Research. Syntegra dankt haar sollicitantvriendelijkheid met name aan de zeer snelle reactie op informatieaanvragen en aan de gebruiksvriendelijke website die zowaar met een 10 werd gewaardeerd.

De sollicitantvriendelijkheid van IT-werkgevers werd door Blauw Research begin dit jaar getest. Tijdens deze zogenaamde en inmiddels beruchte Haringtest proberen vijf verschillende, veelbelovende studenten met een IT-opleiding per telefoon, e-mail en brief achter de carrièremogelijkheden van in totaal 50 bedrijven te komen. Vervolgens worden de reacties aan de hand van 64 criteria beoordeeld: aantal benodigde contactmomenten, wel of geen reactie en kwaliteit daarvan, snelheid, vriendelijkheid, meegestuurde informatie, etc. Kortom, krijgt de high-potential het gevoel met een professionele organisatie te maken te hebben en is hij/zij überhaupt welkom?

Uitmuntende website
Blauw Research presenteerde op Universiteit Nyenrode in Breukelen de onderzoeksresultaten van dit jaar. In vergelijking met vorig jaar was er over de hele linie een substantiële verbetering waar te nemen. Met name op punten als respons en reactiesnelheid hebben de ICT-werkgevers zich gerevancheerd op tegenvallende prestaties uit eerdere edities van de Haringtest. Zo is het percentage reacties op aanvragen per e-mail gestegen van 48% naar 92% (waarvan 22% een automatisch antwoord betreft). De verbetering van de reactiesnelheid na een telefonisch contact levert op dat een student gemiddeld binnen 1,6 werkdagen een reactie per post ontvangt. Dit was in 2001 1,6 werkdagen en lijkt nauwelijks voor verdere verbetering vatbaar. Blauw verklaart de verbeterde prestaties door enerzijds geautomatiseerde HR-systemen en anderzijds de extra aandacht die recruiters in een rustige markt kunnen besteden aan dergelijke activiteiten. Toch bleek ook dit jaar Syntegra de beste formule te hanteren om met sollicitanten om te gaan, niet alleen via het web, maar ook schriftelijk en telefonisch. Concrete, directe informatie, snelle reacties en een uitmuntende website waren de voornaamste kenmerken. De top vijf van dit jaar wordt gecompleteerd door Pecoma, IQUIP, IBM en ABN AMRO. Vorig jaar waren dit nog KPMG, Siemens, Océ en Getronics.
Eric Davidse, directeur Human Resource Management van Syntegra: De concurrentiestrijd tussen bedrijven wordt in toenemende mate gevoerd op het gebied van mensen. Werven, ontwikkelen en goed communiceren met (potentieel) personeel wordt steeds belangrijker. Wij zijn verheugd om te merken dat het nastreven van een positie als Preferred Employer in ons HRM-beleid wederom geresulteerd heeft tot de beste afdeling Recruitment van Nederland. Wij blijven streven naar een optimale balans tussen werk, individuele ontwikkeling, carrière en beloning, zodat de medewerker zijn talenten maximaal kan aanwenden en trots kan zijn op zijn of haar werkomgeving.


---

Deel: ' Haringtest 2002 Syntegra voor tweede achtereenvolgende keer het vri.. '
Lees ook