MERKPLAATS BV

Pim Fortuyn als merk

Pim Fortuyn-sigaren, parfums, cd s en maatpakken binnenkort in de winkels? Dit zou zomaar kunnen. Op woensdag 8 mei, 2 dagen na de moord op Pim Fortuyn, is de naam PIM FORTUYN als merk gedeponeerd voor de Benelux. Dit betekent dat Sawa 2 bv, het bedrijf dat de naam heeft gedeponeerd, het exclusieve recht krijgt dit merk te gebruiken. Enig bestuurder van dit bedrijf is Harry Mens, zo meldt Merkenbureau de Merkplaats gevestigd in Amsterdam.
Ook andere personen hebben aan Pim Fortuyn gelieerde merken gedeponeerd, zoals bijvoorbeeld de merken VRIENDJE PIM voor bier, PIMMETJE voor muziek en spelletjes (van Vader Abraham), P.I.M. FORTUYN S LEEFBAAR WESTLAND voor politieke bijeenkomsten en drukwerk, en LEEFBAAR EUROPA FORTUIN voor kleding en het houden van conferenties.

Mr Alphons Geerlings, directeur van Merkenbureau de Merkplaats zegt hierover: "Dit doet me een beetje denken aan de Maxima-hype die we net achter de rug hebben. Binnen de kortste tijd waren er meer dan veertig Maxima-merken geregistreerd. Dit zal nu niet gebeuren, omdat de naam Pim Fortuyn marketing-technisch minder aantrekkelijk is, zeker nu hij is overleden. Wat Harry Mens beweegt om deze naam te registeren weet ik niet. Ik kan me echter goed voorstellen dat dit is om derden ervan te weerhouden de naam Pim Fortuyn commercieel uit te baten. Deze merkregistratie kan dit voorkomen."

"Overigens hebben wij vorig jaar mei al eens contact gehad met Pim. Toen had hij geen belangstelling voor het beschermen van zijn naam. Hij had op korte termijn geen commerciële activiteiten op het oog onder het merk Pim Fortuyn. Dat kan natuurlijk."

Op de website www.deMerkplaats.nl kunt u de complete afschriften bekijken van de Pim Fortuyn-merken.

17 mei 02 09:13

Deel: ' Harry Mens registreerde merknaam Pim Fortuyn '
Lees ook