Harry Tupan veilt tegels en mozaïek voor goede doel


Opbrengst kunstwerken van onder anderen Jeroen Krabbé, Rob Scholte, Ans Markus en Sam Drukker voor het Medical Knowledge Institute

Meppel, 20130610 -- De spanning begint te stijgen, want zaterdag 22 juni komt steeds dichterbij. Dat is de dag waarop honderd beschilderde tegels worden geveild in Meppel. Even zoveel kunstenaars en Bekende Nederlanders hebben zich de afgelopen maanden uitgeleefd op een tegel van 25 bij 25 centimeter. Jeroen Krabbé, Rob Scholte, Ans Markus en Sam Drukker zijn maar enkelen in het rijtje der bekende namen, want de deelnemerslijst is groot en de kunstwerken bijzonder divers van stijl.

De unieke en ludieke kunstveiling is een initiatief van de Juniorkamer Meppel-Reestmond. Doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Medical Knowledge Institute (MKI).

Tijdens de veiling worden niet alleen de honderd grote kunstwerken gepresenteerd. Ook hebben alle kunstenaars tevens een kleine tegel van 10 bij 10 centimeter geschilderd. Deze honderd tegels vormen samen een uniek mozaïek, dat in één keer geveild gaat worden. Dit zogenaamde kunstkabinet moet de klapper van de veiling worden. Naast iedere kunstliefhebber of belangstellende uit Nederland, zijn ook alle kunstenaars uitgenodigd. Marlien Poll: ‘Dan kunnen ze met eigen ogen zien wat hun kunstwerken opbrengen en welk bedrag we voor het geweldige doel hebben opgehaald. We hanteren namelijk een opgeld van tien procent, waarmee we onze kosten kunnen dekken en dat betekent dat het gehele bedrag dat een kunstwerk oplevert ten goede komt aan het MKI.’

Alle te veilen items zijn online te bewonderen op de website van de Juniorkamer Meppel-Reestmond, www.kunsthuisdestijl.nl/veilingen . Ook kan alvast geboden worden op een van de honderd werken. Het begin bod van iedere tegel is slechts 50 euro…  De online biedingen gelden als startbod bij de fysieke veiling. Deze wordt gehouden op 22 juni vanaf 13 uur in de Rabobank Meppel-Steenwijkerland aan Blankenstein 140 in Meppel.  Onder de bezielende leiding van veilingmeester Harry Tupan, conservator van het Drents Museum, verruilen dan de kunstwerken van eigenaar.  Men kan contant of per pin betalen en het item meteen mee naar huis of kantoor nemen. De entree is gratis, voor een passend hapje en drankje wordt gezorgd.


Deel: ' Harry Tupan veilt tegels en mozaïek voor goede doel '
Lees ook