Gemeente Stadskanaal

Havenkade/Marktkade aantrekkelijker

Ter plaatse van de oversteek over de Marktstraat is een oversteekvoorziening meegenomen in de vorm van een plateau en voetgangerslichten. Op de hoeken Haven-Valthermond-Musselkanaal zullen aan het water verblijfsplekken ontstaan met muurtjes en banken e.d. en zicht in de verschillende richtingen. De brug van de Havenkade naar de A-weg zal een voetgangersbrug worden.

De bewoners hebben met instemming gereageerd op de plannen. Zij gaven wel aan dat de brug toegankelijk moet blijven voor hulpverleningsdiensten. Het college doet dit voorstel nu ook aan de gemeenteraad. Verder is in het conceptplan een aantal wijzigingen doorgevoerd naar aanleiding van de opmerkingen van de inwoners, die bijvoorbeeld te maken hebben met gladheid van bruggetjes en planken op de nieuw te bouwen vlonders.

De totale kosten van het project zijn geraamd op Fl. 4.956.250,00. Na aftrek van allerlei subsidies blijft er voor de gemeente Stadskanaal een bedrag over van Fl. 1.516.215,00. Het plan is nog niet definitief. Er kan nog over gediscussieerd worden en de opmerkingen worden meegenomen.

© Gemeente Stadskanaal

Deel: ' Havenkade/Marktkade Stadskanaal aantrekkelijker '
Lees ook