Politie Drenthe

Persberichten

Heb 't lef wapens weg succes in Drenthe
12:51 vrijdag 17 december 1999

Bert Visser
0592 - 361290
0651 - 611629

De inleveractie voor slag en steekwapens Heb t lef, wapens weg heeft tot donderdagavond meer dan 150 wapens opgeleverd. In het kader van de actie, die op maandag 13 december is begonnen, kunnen anoniem en straffeloos slag en steekwapens worden ingeleverd bij alle wijkbureaus van de Drentse politie.
De actie duurt tot en met 24 december en gaat gepaard met een grote landelijk gevoerde mediacampagne.
Ook de horecabedrijven aangesloten bij Horeca Nederland doen mee aan de actie.

Voor wat betreft Drenthe zit er nogal wel enig verschil tussen de resultaten in de diverse districten.
De meeste wapens, bijna 100 zijn ingeleverd in het district Noord. District Oost had er tot donderdagavond 14; bij het district West zijn er ook 14 binnen en district Zuid telde er 26.
Naast de wapens die onder het generaal pardon vallen is er ook een aantal andere wapens aangeboden. Daarbij gaat het om 4 alarmpistolen, zes luchtdrukwapens en 1 luchtdrukgeweer. De politie onderzoekt de herkomst van de wapens en als er niets mee aan de hand is hoort de (ex) eigenaar er niets meer van.
Overigens heeft de minister van justitie voor het komend jaar een generaal pardon aangekondigd voor vuurwapens.
De wapens die in Drenthe worden ingeleverd worden op maandag 27 december om 12.00 uur verzameld op het politiebureau in Hoogeveen. Vandaar worden ze opgehaald en in Apeldoorn bij de Divisie Logistiek van het KLPD onder het toeziend oog van de media vernietigd


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' 'Heb 't lef wapens weg' succes in Drenthe '
Lees ook