Heel de wereld is mijn vaderland, Chili Festival 2015


Gran Peña Chilena

ROTTERDAM, 20150509 -- Op zaterdag 30 mei 2015 vindt de eerste Gran Peña Chilena van de Comunidad Chilena Rotterdam plaats. In een drie uur durend programma presenteert de Chileense Gemeenschap Rotterdam een selectie van artiesten uit twee generaties, die hun culturele achtergrond vieren met muziek, poëzie en dans. Op deze avond wordt de Prijs Comunidad uitgereikt aan drie vooraanstaande leden van de Chileense gemeenschap in Nederland.

Heel de wereld is mijn vaderland

Als er een haven in Europa bestaat die een thuisbasis werd voor de Chileense vluchtelingen uit de jaren ’70, dan is dat Rotterdam. Niet alleen een huis voor de families, werk voor de ouders en school voor de kinderen, maar ook diepe verbintenis door het delen van idealen en solidariteit. In Rotterdam bestonden organisaties die een belangrijke rol hebben gespeeld in de culturele uitingen van Chilenen, zoals het Salvador Allende Centrum, of het onderzoeken naar de toekomstperspectieven van een Chili post dictatuur, zoals het Instituut voor het Nieuw Chili.

41 Jaar later vieren de Chilenen, eerste en tweede generatie, hun culturele achtergrond en hun betrokkenheid met de stad, met dankbaarheid voor de opvang van toen en met onmiskenbare solidariteit met het lot van de vluchtelingen van nu.

De Gran Peña Chilena wordt georganiseerd door de Comunidad Chilena Rotterdam, een groep vrijwilligers geïnspireerd door het project Ongekend Bijzonder, een initiatief van de Stichting Bevordering Maatschappelijke Participatie (BMP) te Amsterdam.

Het programma van de Gran Peña bestaat uit optredens van: Macarena Paz Trio, Adriana Bulnes, Ignacio Mena, duo Anakena, Verónica Castro & Hernan Ruiz en Gabriel Aguilera. Poëzie voordrachten van Pablo Garrido, Carolina Castro, Daniela Rosas, Lisa Heinsohn Huala en Chery Lynn van Dalen Salinas; en volksdans demonstraties van Tierra Chilena Holanda en het Folkloristisch Ballet Newen Copihue. Verder, op de Muro de la Comunidad, een foto expositie over het leven en werk van twee generaties Chileense Rotterdammers die graag hun identiteit toevoegen aan de diversiteit van hun stad.

De Prijs Comunidad

Op zaterdag 30 mei, tijdens de Gran Peña Chilena, wordt door de Comunidad de Prijs Comunidad 2015 uitgereikt aan drie vooraanstaande lieden van de Chileense gemeenschap in Nederland als dank voor hun betrokkenheid, doorzettingsvermogen en solidariteit.

Gran Peña Chilena

DATUM: zaterdag 30 mei 2015

LOKATIE: Gebouw de Heuvel, Grotekerkplein 5, 3011 GC Rotterdam (grote zaal en kapel)

17:30: zaal open, Chileens eten

Entreekaart € 5.-

Kaarten zijn alleen te bestellen door het bedrag over te maken naar bankrekeningnummer IBAN: NL26INGB0004926958 van Stichting Zona Franca.

Stuur a.u.b. ook een e-mail naar info@zonafranca.nl met daarin hoeveel kaarten u heeft gekocht.

Geen reserveringen en geen kaartverkoop op de dag zelf.

Met dank aan Gemeente Rotterdam, Ambassade van Chili, stichting Zona Franca en Stichting Bevordering Maatschappelijke Participatie (BMP).


Deel: ' Heel de wereld is mijn vaderland, Chili Festival 2015 '


Lees ook