Waterschap Groot Salland

Zwolle, 29 januari 2003

Hefschuifkering voor Marktgang

Morgen, 30 januari 2003, plaatst het waterschap de hefschuifkering in de Marktgang. Dit zal volgens de aannemer tussen 08.30 en 09.00 uur gebeuren met een grote kraan.
De stalen hefschuifkering weegt 3.500 kg, is 7,5 meter breed en 1.80 meter hoog en wordt in een betonnen kuip in de Marktgang geplaatst. Tijdens hoogwater zullen vrijwilligers van de hoogwaterbrigade de hefschuifkering bedienen. De kerende hoogte van de kering is 3.90 meter +NAP. Het wegdek ligt in de Marktgang op een hoogte van 2.70 meter +NAP.

Voortgang werk waterkering
Eind vorig jaar was veruit het meeste werk aan de Kamper waterkering achter de rug. Op sommige plaatsen gaat het bouwkundige werk ook in de eerste helft van 2003 door. Voorbeelden van plaatsen waar nog in 2003 moet worden gewerkt zijn de Marktgang, de Koornmarktpoort, de Blauwehandpoort en de Meerminnenpoort.
Daarnaast is de aannemer in de eerste maanden van dit jaar nog bezig met civiel-technisch werk bij de Boven Havenstraat en de Oorgatsluis. Als het benzinestation is gesloopt en de bodem is gesaneerd, wordt de waterkering op het Van Heutszplein aangelegd. De tijd die hiervoor nodig is, bedraagt minimaal een half jaar. Die werkzaamheden zullen naar verwachting in de maand november van dit jaar kunnen worden afgerond.

Einde persbericht

---

Deel: ' Hefschuifkering voor Marktgang Waterschap Groot Salland '
Lees ook