Botanische Tuinen Universiteit Utrecht


Persberichten

Op deze pagina treft u de persberichten van de Botanische Tuinen Universiteit Utrecht aan. Het tekst- en beeldmateriaal is rechtenvrij. Wilt u bij gebruik van beeldmateriaal de naam van de fotograaf vermelden?
Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met de voorlichter van de Botanische Tuinen, mw.drs. Akkie Joosse, tel. 030-2537787, e-mail a.j.joosse@bio.uu.nl.


Heideweekend Von Gimborn Arboretum (Botanische Tuinen Universiteit Utrecht)

Na zomeren

Eind augustus is het Von Gimborn Arboretum weer getooid met de kleuren van bloeiende heide: de kleuren van de nazomer. Heide vormt met haar familieleden 25 en 26 augustus het decor van het tweejaarlijkse Heideweekend. Rondleidingen en een plantenmarkt maken het dit weekend extra de moeite waard een bezoekje aan het Arboretum in Doorn te brengen. Behalve de bekende heidesoorten zoals Struikheide en Dopheide zijn er in het Arboretum ook veel minder bekende soorten te vinden, zoals Ierse heide, met bloemen als kleine vaasjes. De Heidetuin in het Arboretum is oorspronkelijk aangelegd in de jaren dertig toen het park nog toebehoorde aan zijn naamgever, de heer Max von Gimborn. Sindsdien is de Heidetuin helemaal gerestaureerd en opnieuw ingericht.

Rondleidingen en (planten)markt

Wie wat meer over heide en het Arboretum wil weten, is van harte welkom tijdens de rondleidingen om 11.00 en 14.00 uur. Natuurlijk neemt de Heidetuin een belangrijke plaats in tijdens deze rondleidingen, maar ook de rest van het Arboretum komt tijdens de rondleidingen aan de orde. Er is een kleine markt met plantenverkoop en informatie.

Informatie
Het Arboretum vindt u aan de Vossensteinsesteeg 8 in Doorn (zijweg van de Driebergse Straatweg). In het weekeinde geopend van 10.00-16.00 uur. Bereikbaar met buslijn 50 of 55 vanaf station Driebergen. Toegangsprijs f. 3,-, kinderen tot 12 jaar gratis.


Avondje stappen in de Utrechtse Botanische Tuinen

Al jaren openen de Utrechtse Botanische Tuinen in de zomerperiode de eerste dinsdag van de maand in de avonduren hun poorten. Wegens groot succes zijn de Tuinen dit jaar van mei tot en met september zowel de eerste als de derde dinsdag van de maand `s avonds geopend.

U kunt de eerste dinsdag van de maanden mei t/m september (1 mei, 5 juni, 3 juli, 7 augustus en 4 september) zowel in de tuin in Utrecht (Fort Hoofddijk) als in Doorn (Von Gimborn Arboretum) meedoen aan een rondleiding. De rondleiding begint om 19.15 uur en duurt ongeveer een uur in Fort Hoofddijk en twee uur in het Von Gimborn Arboretum. Op Fort Hoofddijk kunt u na de wandeling nog even nagenieten met een kopje koffie op het terras of een bezoekje brengen aan de tuinwinkel. De Tuinen zijn vanaf 19.00 uur geopend en sluiten om 21.30 uur. Ook bezoekers die niet aan de wandeling willen deelnemen zijn van harte welkom.

Dit jaar zijn zowel Fort Hoofddijk als het Von Gimborn Arboretum voor het eerst ook de derde dinsdag van de maand van 19.00-21.30 uur geopend (15 mei, 19 juni, 17 juli, 21 augustus en 18 september). Er zijn dan geen rondleidingen door de tuin, maar op Fort Hoofddijk zijn er wel vaak extra activiteiten zoals rondleidingen langs de tentoonstelling `Kunst in de Fortgracht' (19 juni en 21 augustus) en een speciale rondleiding over avond- en nachtvlinders (17 juli). Op 5 juni is er een optreden van het universitaire koor Solatido. Bel voor de meest recente informatie 030-2535455.

Informatie
De toegang voor Fort Hoofddijk (Budapestlaan 17, Utrecht) bedraagt f. 7,50 voor volwassenen, f. 5,- voor houders van een pas65 en U-pas en f. 2,50 voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Een Museumjaarkaart is geldig.
Voor het Arboretum (Vossensteinsesteeg 8, Doorn) is de prijs f. 3,-. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Deel: ' Heideweekend in Botanische Tuinen van Universiteit Utrecht '
Lees ook