PERSBERICHT
19/07/2001

Heinz à la carte

Heinz maakt meer van tomaten
Nieuwe generatie Pastasauzen voor individuele smaakbeleving

Tomatenexpert Heinz introduceert een nieuwe generatie Pastasauzen op basis van tomaten. Deze sauzen zijn verkrijgbaar in drie smaken: Traditional, Hot en Bolognese. Dankzij de bereiding met 70% verse stukjes tomaat hebben alle varianten een lekkere, volle tomatensmaak. Bovendien bevatten de Pastasauzen geen kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen en conserveermiddelen.

Heinz presenteert deze generatie Pastasauzen onder de noemer 'Heinz à la carte'. Een zorgvuldig gekozen benaming. De Pastasauzen zijn namelijk ideaal om - met behoud van de natuurlijke, zachte, frisse smaak - snel een lekker en verantwoord pastagerecht klaar te maken. Ook kunnen consumenten naar eigen smaak verse ingrediënten toevoegen. Dat geeft de gerechten altijd een persoonlijk tintje.

'A la carte' staat ook voor de vertrouwde Heinz-kwaliteit. Zo worden alleen de beste ingrediënten gebruikt voor de bereiding van de Pastasauzen. Verse stukjes tomaat in alle varianten bijvoorbeeld en 21% puur rundvlees in de Pasta Sauce Bolognese. Ook de keuze uit drie zeer verschillende smaken benadrukt de speciale aandacht voor de smaakbeleving van individuele consumenten: 'Traditional' voor mensen die houden van originele, klassieke recepten, 'Bolognese' voor de ware vleesliefhebbers en 'Hot' voor wie gaat voor pittig gekruid. Kortom, voor iedere smaak is er een Heinz Pastasaus.

Van de Heinz-chef

100% natuurlijke ingrediënten

Binnen de markt van maaltijdsauzen groeit het segment pastasauzen al jaren bijzonder sterk. Afgelopen jaar was de verkoopstijging zelfs 12%. Daarmee komt de totale markt voor pastasauzen in Nederland op bijna zes miljoen kilo. Die groei is met name te danken aan de toenemende populariteit van gerechten op basis van tomatenproducten. De gerechten zijn gezond, makkelijk klaar te maken en het hele gezin is er dol op.

Van basis tot kant-en-klaar
Begin dit jaar introduceerde Heinz zeer succesvol een nieuwe range basis tomatenproducten. Met de lancering van de Pastasauzen, biedt Heinz de consument een compleet aanbod van basis tot kant-en-klare sauzen. De Heinz Pastasauzen nemen in het segment pastasauzen een geheel eigen positie in. Ze zijn samengesteld uit 100% natuurlijke ingrediënten, bevatten weinig calorieën en zijn heel voedzaam. Het assortiment Pastasauzen is verkrijgbaar in drie varianten en twee formaten:

Variant Adviesprijs
Traditional 300 gram f 2,75/1,25 Euro
Traditional 600 gram f 4,39/1,99 Euro
Hot 300 gram f 2.75/1,25 Euro
Hot 600 gram f 4,39/1,99 Euro
Bolognese 300 gram f 3.95/1.79 Euro
Bolognese 600 gram f 6,59/2,99 Euro

De Pastasauzen zijn verpakt in glazen potten van 300 gram (voor twee personen) en 600 gram (voor vier personen). Door hun vierkante vorm zijn deze potten gemakkelijk te bewaren.

Frisse, milde smaak
De Heinz Pastasauzen passen uitstekend in deze tijd. Waarom? Omdat ze de frisse smaak van verse tomaten combineren met het raffinement van de hedendaagse keuken. Dankzij de 100% natuurlijke ingrediënten, zoals verse tomatenstukjes (in plaats van tomatenpuree), plantaardige olie en verse knoflook, behouden de drie varianten hun natuurlijke karakter.

Pasta Sauce Traditional
Een klassieke pastasaus. Mild gekruid met basilicum. Natuurlijk subtiel.

Pasta Sauce Hot
Met verse chili's om de natuurlijke smaak van de saus te accentueren. Niet té pittig. Genuanceerd.

Pasta Sauce Bolognese
100% rundergehakt. Licht gekruid om het karakter van het vlees in de saus goed naar voren te laten komen.

Voor meer informatie over en aanvullend fotomateriaal van de nieuwe generatie Heinz Pastasauzen kunt u contact opnemen met: Jacqueline Grubben
Telefoonnummer (040) 294 52 52
Faxnummer (040) 294 52 99

Elst, juli 2001

Deel: ' Heinz komt met nieuwe tomatensauzen '
Lees ook