Ingezonden persbericht


Persbericht Poppodium Het Bolwerk, Sneek www.hetbolwerk.nl
---

Vrijdag 18 februari 2011
HEIST
+ Viberider
21.00 uur

Zaterdag 19 februari 2011
HEATFEST - HEATMACHINE EP PRESENTATIE
Met The Heatmachine, Spotrockers, Mixtape + Berq One 20.00 uur

---

STONERROCK van HEIST, en HEATMACHINE EP PRESENTATIE in Het Bolwerk, Sneek

Het weekend van 18 en 19 februari vormt een energieke afsluiting van de week in Poppodium Het Bolwerk in Sneek! Vrijdag 18 februari staat de stonerrock band Heist op het podium van Het Bolwerk. Heist staat voor power, overrompelen, verrassing. Krachtige gitaren, daadkrachtige teksten en een verrassend ingewikkeld geluid. Viberider brengt stonerpop en het nieuwe, bredere geluid maakt Viberider een band met ballen voor een breed publiek. Zaal gaat om 21:00 uur open. Op zaterdag 19 februari presenteert The Heatmachine hun lang verwachte gloednieuwe EP 'The Indie Blitz Orchestra' in Het Bolwerk in Sneek. Dit doen ze in de vorm van een minifestival; om het feest te vergroten hebben ze bevriende bands uitgenodigd die ook van dansen en een feestje houden: Mixtape en Spotrockers. Zaal gaat om 20:00 uur open en de entree is E5. Een weekend vol meebrullen, feesten, zweten en dansen!

Heist, synoniem voor overval, maakt een geslepen mix van stoner, post- en hardrock. Alles klopt bij Heist: de songs, de podiumpresentatie, de houding van de band. Het is verzorgd en professioneel, en dat hebben ze al laten zien bij De Wereld Draait Door. Ongekend strak en energiek op het ene moment, ongemeen groovend of fraai slepend op het andere, daarbij omzeilt de band vakkundig de val van de eentonigheid. Met een zeer enthousiast ontvangen debuutalbum op zak, internationale supportshows en een volle agenda ligt er een fraaie toekomst. Viberider brengt stonerpop, bracht het al tot Pinkpop, en mag live graag een tand harder rocken! Dus gooi die gebalde vuist omhoog en brul mee!

The Heatmachine presenteert op zaterdag 19 februari haar gloednieuwe EP The Indie Blitz Orchestra in Het Bolwerk in Sneek. Dit doen ze in de vorm van een minifestival; om het feest te vergroten hebben ze bevriende bands uitgenodigd die ook van dansen en een feestje houden: Mixtape en Spotrockers. Onlangs werd de eerste single Stop Thinking, Start Dancing van de EP bekend gemaakt op 3FM, in het programma Bring It On van Sander Guis. The Indie Blitz Orchestra staat voor de dansbare en opzwepende muziek van de grotendeels vrouwelijke 7-koppige formatie, die live gepaard gaat met een flinke dosis energie. Met dit debuut hoopt The Heatmachine hoge ogen te gooien en de rest van Nederland te veroveren met hun dansbare indie orchestra

The Heatmachine is een eigenzinnig rockgenootschap ontsproten aan het brein van Yorn Overwijk. Stilstaan is geen optie. En nee, met je hoofd meeknikken is echt niet goed genoeg. Het wordt gegarandeerd heet onder de voeten met de sexy, dansbare rock-'n-roll van The Heatmachine. Met een paar vlammende achtergrondzangeressen en een retestrakke band stookt frontman Yorn Overwijk elke zaal op tot een onverwacht hoge temperatuur. Met invloeden van Go Back To The Zoo, Voicst en Gossip creëren deze enthousiaste jongelingen, in een bezetting die doet denken aan die van Herman Brood, ultiem swingende feestmuziek van het intelligentere soort. Mixtape laat je uit je dak gaan met een strakke ritmesectie en funkie sounds. De Spotrockers hebben een indrukwekkende live reputatie waarin humor en energie de boventoon voeren!

Deel: ' Heist + Heatmachine EP Presentatie in Poppodium Het Bolwerk,Sneek '


Lees ook