PERSBERICHT

Helex introduceert gesloten gas-inbouwhaard

Fresco dient de mens

De Fresco is een nieuwe, gesloten gas-inbouwhaard van Helex. Hij lijkt speciaal ontworpen om de mens te dienen; milieubewust als hij stookt, zuinig en gemakkelijk als hij brandt, en mooi als hij is om naar te kijken...

Het milieuvriendelijke gezicht van de haard ontstaat onder andere door het ná verbrandingssysteem waar de haard over beschikt. Dit zorgt dan ook voor een lage emissie. Additioneel kan gekozen worden voor een convectie-luchtset. Deze verspreid de warmte heel geleidelijk door de kamer. Zodat het absoluut hoogst mogelijke rendement uit de kachel gehaald kan worden. En niet in de laatste plaats; uit de portemonnaie!

Makkelijker dan de Fresco is moeilijk te verkrijgen... Hij is zelfs alléén met afstandsbediening in te stellen, wat voor functie er ook gebruikt wordt. De unieke gasregeling (geen waakvlam) zorgt voor een direkte ontsteking van de hoofdbrander. De plaatsingsmogelijkheden van de Fresco zijn legio, doordat het uitmondingsgebied vrij te kiezen is. Waarbij er gebruik gemaakt kan worden van dak- of geveldoorvoer, doordat horizontale verslepingen mogelijk zijn, met bochten van 90°. Bij een dakaansluiting betekent dit dat u zonder ingewikkelde steunconstructies tot vijf meter horizontaal kunt overbruggen (bij gevels is dit zelfs 8,5m).

Een unieke kanaaltoepassing verdient een aparte opmerking: De Fresco heeft een volledig gesloten systeem, waardoor installatie eenvoudig in alle soorten woningen kan plaatsvinden. Wat dit systeem zo speciaal maakt is dat de aanvoer van verbrandingslucht en de afvoer van rookgassen voortaan zeer effectief plaatsvindt door één concentrisch kanaal! U hoeft dus geen extra voorzieningen te treffen.

Wat de één mooi vindt, is voor de ander niets. Toch is de Fresco zo neutraal, dat hij op veel smaken aansluit. Het is een hoog, slank model met ruit en steenmotief achterwand. Het is mogelijk een schouw naar eigen voorkeur om de haard heen te plaatsen, waardoor hij eigenlijk in íeder interieur past. De Helex kalksteen-composiet schouwen zijn daarvoor uitermate geschikt.

De prijs is fl. 4350,- inclusief BTW.

Helex beschikt over een landelijk dealernetwerk. De dealer bij u in de buurt zal u graag een uitgebreid advies op maat geven.

Voor het opvragen van beeldmateriaal en achtergrond informatie staan wij u graag te woord: Marja van Daalen, afdeling Public Relations
Tel. nr. 023-5833000
Fax. nr. 023-5833033
E-mail: helex@helex.nl

Deel: ' Helex introduceert gesloten gas-inbouwhaard '
Lees ook