Ingezonden persbericht

september 2001

PERSBERICHT

Stijlvol stoken

Helex, fabrikant van o.m. haarden en kachels, kwam enige tijd geleden met de Hi-fire serie. Een initiatief dat wegens groot succes navolging krijgt. De onconventionele lijn Hi-Fire gashaarden komen namelijk vooral in de moderne woning goed tot hun recht.

Omdat in deze woningen veelal gebrek is aan voldoende verse lucht, zouden extra afvoervoorzieningen aangelegd moeten worden, om toch prettig en veilig te kunnen stoken. Bij de Hi-Fire serie is dat anders. De kachels hebben namelijk allemaal een volledig gesloten verbrandingskamer. De aansluiting vindt daarnaast plaats op een concentrisch kanaal, waardoorheen zowel de rookgasafvoer als de luchttoevoer plaatsvinden.

De Ligero is de nieuwe, excentrieke designuitvoering onder de Hi-Fires. Hij heeft net als de andere modellen een grote, halfronde ruit. Qua vorm is hij echter zeer onderscheidend. De kachel wordt als een halfronde zilvergrijze zuil tegen de wand aan gedragen. Het is daarnaast mogelijk om de haard te complementeren met een zwart voetstuk en sierkanaal (optioneel), wat hem een imposant uiterlijk geeft. De verbrandingskamer wordt weer door een matzwarte rand omlijst, wat resulteert in een evenwichtige samenhang. De Hi-Fire Ligero is daarmee de ultieme combinatie van mooi, makkelijk en tevens veilig stoken.

Technische gegevens:
Standaard wordt de Ligero geleverd met een sokkel, additioneel kan men kiezen voor een sierkanaal. De kachel brandt zowel op aardgas als propaan. Een afstandsbediening wordt bijgeleverd waarmee het toestel ontstoken en gedoofd kan worden. Dat blijft echter ook mogelijk met de hand. Bediening werkt op batterijen, zelfs aansluiting voor elektra is dus overbodig. De diameter van de rookgasafvoer is 100/150mm.

De Prijs van de Ligero HB/AB is Hfl 4.995,-- inclusief 19% BTW Ligero HB/AB met sierkanaal en sokkel is Hfl 5.995,-- inclusief 19% BTW

Helex beschikt over een landelijk dealernetwerk. Voor advies op maat kunt u terecht bij één van de dealers bij u in de buurt.

Niet ter publikatie!
Voor verdere informatie:
Marja van Daalen, afdeling Public Relations
Tel. nr. 023 583 30 00
Fax. nr. 023 583 30 33
E-mail m.van.daalen@helex.nl

Deel: ' Helex introduceert Ligero kachel '
Lees ook