PERSBERICHT

VERTIGO: de gashaard die overal te plaatsen is

Een gashaard in de kamer zorgt voor veel sfeer, gezelligheid en warmte. Brand bovendien schoon, gemakkelijk en niet van een echt houtvuur te onderscheiden. Geen gesleep met hout en het vuur brandt wanneer u wilt, á la minute.
Tot nog toe was daar wel een conventionele schoorsteen-aansluiting voor nodig. Dat hoeft nu niet meer.
De nieuwe Helex gashaard Vertigo heeft een veilig gesloten verbrandingssysteem.
De toevoer van de verbrandingslucht en de afvoer van rookgassen vindt plaats door één concentrisch kanaal. Dit maakt de Vertigo zeer geschikt voor de toepassing in mechanisch geventileerde woningen. Er zijn namelijk geen extra voorzieningen nodig, zoals een luchttoevoer of een rookgasventilator.

Dit concentrische kanaalsysteem staat in verbinding met de buitenlucht: via het dak of via de gevel.
Met dit kanaalsysteem kan horizontaal in bepaalde gevallen zelfs maximaal
8,5 meter bij geveluitmonding en 5 meter bij dakuitmonding (met bochten van 90 graden) worden overbrugd.

Drie uitvoeringen

Hoe comfortabel de Vertigo is, blijkt wel uit de keuze van maar liefst drie uitvoeringen. HB: HandBediening; TT: TipToetsbediening en TTC: TipToetsbediening met Convectieset. De TT en TTC uitvoeringen kunnen met een afstandbediening worden gecombineerd. De convectieset zorgt voor een optimaal rendement doordat er lucht, die vanaf beide zijkanten van de ombouw wordt aangevoerd, tussen de verbrandingskamer en de buitenmantel wordt geleid. Deze verwarmde lucht wordt middels roosters boven in de ombouw weer de kamer in getransporteerd, Zo heeft u een optimaal rendement. Bijkomend voordeel van de convectieset is, dat het toestel strak kan worden ingebouwd in combinatie met een schouw. Plaatstaal is niet zichtbaar.

De TT en TTC uitvoeringen zijn te koppelen aan een hiervoor geschikte klokthermostaat. Hierdoor is een nog hoger bedieningsgemak en een maximaal comfort te bereiken.

De prijs is vanaf fl. 3295,00 inclusief BTW.

Helex heeft een prachtig assortiment schouwen van marmer, zandsteen en zandsteen – composiet. Dit sluit perfect aan op de Vertigo gashaard.

Helex, Heemstede werkt met een landelijk dealernet. De helex dealer zal u graag volledig informeren en desgewenst de situatie bij u thuis in ogenschouw nemen.

============================================================= Voor verdere informatie:
Marja van Daalen, afdeling Public Relations Tel. nr. 023 58 33 000.
Fax nr. 023 58 33 033.
E-mail: helex@helex.nl

Deel: ' Helex komt met nieuwe gashaard die overal te plaatsen is '
Lees ook