Helicon Opleidingen gaat live met SAP ERP fase 2


Eindhoven, 20110127 -- Helicon Opleidingen heeft per 1 januari jl. de financile SAP-module alsmede HR & Salarisverwerking succesvol in gebruik genomen. In 2009 zette Helicon de koers in, om het op SAP-gebaseerde leerlingvolgsysteem Edictis van itelligence te implementeren. Hierna volgde in 2010 fase twee; het implementeren van de volledig gentegreerde financile module evenals de HR & salarisverwerkingsmodule van SAP ERP. Helicon Opleidingen is hiermee de eerste Nederlandse BVE-onderwijsinstelling die op een dergelijke schaal, voor zowel het primaire als het secundaire proces, gebruik maakt van SAP-software.

De uitdrukkelijke wens tot verdere optimalisatie van de geautomatiseerde ondersteuning van de bedrijfsprocessen volgens de eerder ingezette SAP-koers, was een belangrijk motief voor de uitrol van de financile administratie en HRM. De keuze voor myProfits Education werd genitieerd door de aanstaande beindiging van de support op het bestaande personeelsadministratie- en salarissysteem.

Paul Kremers, Directeur Bedrijfsvoering bij Helicon: "Juist vanwege het integratievoordeel, de daarmee samenhangende efficiencyvoordelen en de toekomstvastheid van SAP hebben we in het verleden de keuze voor Edictis van itelligence gemaakt. De keuze voor de HR- en Salarisoplossing van Magma was daarop een logisch vervolg, ook al door de bestaande samenwerking tussen itelligence en Magma."

Peter Slaats, CEO itelligence Benelux Holding BV, voegt daaraan toe: "De samenwerking tussen alle betrokken partijen is bijzonder succesvol. Edictis, de op SAP gebaseerde standaard oplossing voor het onderwijs, biedt de mogelijkheid om de verschillende processen op een eenduidige, integrale manier in te richten. En met de implementaties in de tweede fase, is Helicon Opleidingen de eerste BVE-instelling waarbij we een volledige ERP-omgeving hebben gecreerd. De komende periode zal het positieve effect van het project op de Helicon organisatie echt zichtbaar worden."

"Samen met itelligence en vooral ook met de medewerkers van Helicon hebben we een goed implementatietraject achter de rug. We hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat ook de transitie van project naar onze dienstverlening goed verloopt en dat we Helicon de komende jaren tot volle tevredenheid kunnen bedienen met onze myProfits Education oplossing.", aldus Ko Tanis, Directeur Onderwijs bij Magma.

Over Helicon Opleidingen
Helicon Opleidingen is een moderne onderwijsinstelling die jonge mensen opleidt voor en vanuit het brede domein van Voedsel & Leefomgeving. Dit doet Helicon Opleidingen in een veilige, toegankelijke, activerende leeromgeving waarin deelnemers genspireerd worden. Helicon Opleidingen biedt opleidingstrajecten met doorstroommogelijkheden van het VMBO naar het MBO en van het MBO naar het HBO en bedrijfsopleidingen.

Helicon Opleidingen verzorgt VMBO en MBO in Apeldoorn, Boxtel, Den Bosch, Deurne, Eindhoven, Geldermalsen, Helmond, Kesteren, Nijmegen, Tilburg en Velp. Bovendien voert Helicon Opleidingen in heel Nederland bedrijfsopleidingen, cursussen, trainingen en EVC-trajecten uit. Helicon Opleidingen telt bijna 9000 leerlingen, meer dan 5000 cursisten en heeft ruim 800 medewerkers. Het College van Bestuur en Bestuursbureau zijn gevestigd in Boxtel en het Bedrijfsbureau in Nijmegen. Voor meer informatie over Helicon: www.helicon.nl.

Over itelligence
itelligence is n van de leidende internationale full-service providers van SAP. Er werken momenteel meer dan 1.850 hooggekwalificeerde medewerkers in 19 landen en 5 regio's (Amerika, Azi, West-Europa, Oost-Europa en Duitsland/Oostenrijk). Als SAP Business All-in-One Partner, Service en Support Alliance alsmede Global Partner Hosting, Global Services Partner en Global Value-Added Reseller, realiseert itelligence complexe projecten in de SAP omgeving voor meer dan 3.000 klanten wereldwijd. In 2006, behaalde itelligence de status van Gold Partner. De service van telligence loopt uiteen van SAP-consulting en licensing tot outsourcingen services tot ontwikkelaar van branchespecifieke SAP-oplossingen. In 2010 genereerde itelligence een totale omzet van 272,2 MEUR (itelligence Benelux: 20 MEUR). Voor meer informatie, ga naar www.itelligence.nl.

Over Magma
Magma IT Solutions is een snelgroeiende IT dienstverlener die 14 jaar succesvol is in de Nederlandse markt. Bij de vier vestigingen in Geleen, Den Bosch, Capelle a/d IJssel en Apeldoorn werken 140 mensen. Magma is gespecialiseerd in het snel en vakkundig implementeren en ondersteunen van de bedrijfsprocessen met de software van SAP. Het bedrijf heeft daarvoor onder andere eigen templates ontwikkeld die de implementatie van SAP voor veel bedrijven en instellingen bereikbaar maakt. Magma IT Solutions is voornamelijk actief in de markten Gezondheidszorg en Onderwijs, en heeft binnen SAP HCM een speciale focus op Payroll Services, Portals en Talent Management. Voor meer informatie, ga naar www.magma-it.nl


Voor meer informatie over dit bericht:


Helicon Opleidingen
Paul Kremers
T: 024-3725300
E: p.kremers@helicon.nl


itelligence B.V.
Peter Slaats
T: 040-2968600
E: pers@itelligence.nl


Magma IT Solutions B.V.
Erwin Ummels
T: 046-4570057
E: pers@magma-it.nlDeel: ' Helicon Opleidingen gaat live met SAP ERP fase 2 '
Lees ook