Help de Huismus, en doe mee met Zet de Huismus op de Kaart


De veertiende editie draait om nestgelegenheid

AMSTERDAM, 20160820 -- Huismus Bescherming Nederland helpt mensen met de leefomgeving, de habitat, voor huismussen. Hebt u huismussen in uw directe omgeving, dan kunt u dat aan Huismus Bescherming Nederland doorgeven. U kunt ook adviezen vragen. Dat is gratis. Komende zondagochtend, 21 augustus, kunt u weer mee doen met de actie “Zet de Huismus op de Kaart”. Dit wordt al weer de 14e keer.

[Foto Copyright 2014: Huismusbescherming Stichting Witte Mus]
Jonge huismus bij drinkplaats

U bent waarschijnlijk dol op huismussen. Die over de stoep stuiterende bolletjes veren die zo lekker kunnen kwetteren. Zou u hen willen helpen beschermen? Dat kan.
Het enige dat u daarvoor hoeft te doen is deze zondag, rond 10 uur ’s morgens in de eigen tuin, op het balkon, in de bloempot of in de hele woonwijk  kijken waar de huismussen zijn. Hiervan maakt u foto’s en die stuurt u naar Huismus Bescherming Nederland.
Dat kunt u doen via www.huismus-waarneming.nl.

Het kan een mussen-schuilplaats zijn omdat ze ergens van geschrokken zijn. Het kan een voerplaats zijn omdat er planten staan waar rijpe zaden aan zitten. Het kan badwater zijn omdat het net geregend heeft. Het kan een dak zijn waar ze zitten te zonnen. Maar ook de door u zelf aangebrachte nestgelegenheid is prima. Maak hiervan foto's en upload ze naar huismus-waarneming.nl

De kans is groot dat er zondag al groepjes uitgevlogen huismussen op zoek zijn naar eigen nestruimten voor volgend jaar, maar wie weet bent u een van de weinige gelukkigen die nog de beroemde herfstzwermen in de omgeving heeft.

Meer weten over Huismus Bescherming Nederland?
Kijk op www.huismusbescherming.nl


Deel: ' Help de Huismus, en doe mee met Zet de Huismus op de Kaart '
Lees ook