Helsinki kondigt designwedstrijd aan voor bruggen op een erfgoedplek

HELSINKI--(BUSINESS WIRE)-- 20110527 --

De Finse hoofdstad Helsinki ondergaat op dit moment de drukste ontwikkelingsfase in de geschiedenis van de stad. Hele nieuwe districten doen hun opkomst op plaatsen die eerder voor havens of ander industrieel gebruik bestemd waren.

Als een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van de stad, beoogt de stad van Helsinki landmark bruggen – Kruunusillat (“kroonbruggen”) – voor trams, fietsers en voetgangers. Deze bruggen zullen de verbinding vormen voor een nieuw maritiem residentieel district met de binnenstad. De stad nodigt de beste gespecialiseerde architecten en ingenieurs van alle werelddelen uit om zich aan deze taak te wijden.

De bouw van de bruggen is in overeenstemming met Helsinki’s strategische doelstelling om duurzame transportwijzen te bevorderen. De stad legt haar strategisch accent op het railtransport rail en een verbeterde openbare transportdienst.

De maritieme zijde van de nieuwe bruggen wordt geklassificeerd als een van de 27 erfgoedplekken die Finland in haar bezit heeft. Door middel van de internationale wedstrijd voor brugontwerpen, zoekt Helsinki naar een design dat op harmonieuze wijze met het landschap combineert, waarbij het respect voor de geschiedenis en het culturele belang van deze plaats behouden blijft. De bruggen zouden deel moeten uitmaken van Helsinki’s erfgoed voor de generaties in de toekomst.

In de nabijheid van de bruggen bevinden zich veel nationale waardevolle culturele landmerken, zoals de belangrijke Suomenlinna (Sveaborg) vesting uit de jaren 1750. Dit is een UNESCO Werelderfgoed.

De stad van Helsinki nodigt groepen met een groot vaardigheidsbereik uit om deel te nemen aan de wedstrijd voor het bruggenontwerp. De teams moeten ervaring hebben in bruggebouw en ingenieurstechnieken, esthetisch hoge kwaliteits structureel design en architectuur, landschapsarchitectuur, geotechniek, wegen-en verkeersplanning, kostenberekening voor bruggen, milieuimpactevaluatie en levenscycluskostenanalyse.

De aanvragen voor deelneming aan de wedstrijd kunnen worden ingediend vanaf 27 mei tot 3 augustus, 2011.

Helsinki is World Design Capital 2012

Helsinki is benoemd tot World Design Capital 2012. Het thema voor het jaar van de Design Capital is Open Helsinki - Embedding Design in Life (Design in het leven vatten). De bruggedesignwedstrijd vormt een duidelijk voorbeeld van dit onderwerp: een oproep om zich in te schrijven om mee te dingen aan het maken van een ontwerp voor nieuwe transportwijzen. De wedstrijd maakt deel uit van het World Design Capital Helsinki 2012 programma.

Meer over de wedstrijd op www.kruunusillat.fi

World Design Capital Helsinki 2012 op www.wdc2012helsinki.fi

Persfoto's https://aineistopankki.hel.fi/?cart=738-beeckmkiee&l=FI

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Stad van Helsinki
Dr. Pekka Sauri
Deputy Mayor – Openbare werken en milieuzaken
Stad van Helsinki
Jury voorzitter
telefoon + 358 500 433 464
of
Mr. Jari Tirkkonen
Project Director
Stad van Helsinki Economic and Planning Centre

telefoon +358 40 334 9027

Deel: ' Helsinki kondigt designwedstrijd aan voor bruggen op een erfgoedplek '


Lees ook