Skatebond Nederland


Persbericht

Henk Angenent aan de start bij Univé-Skeelerspektakel Hoogeveen

Elfstedenwinnaar voor het eerst sinds jaren weer op skeelers

t Harde, 16 juli 2002 Bekende marathonrijders van de TVM-ploeg doen donderdag 18 juli tijdens het Univé-Skeelerspektakel in Hoogeveen mee aan de wedstrijd voor A-rijders. De bekendste van hen is Henk Angenent, de marathonschaatser die in 1997 de Elfstedentocht won. Ook de Amerikaan KC Boutiette die nog maar een paar weken deel uitmaakt van de TVM-ploeg verschijnt donderdag om 19.30 uur in Hoogeveen aan de start. Andere TVM-schaatsers die in Hoogeveen starten zijn Frank Woltman, Martijn Kromkamp en Jillert Anema.

De skeelerwedstrijdstrijd vindt plaats voor de deur van sponsor TVM. Dat is de reden waarom Henk Angenent zich over heeft laten halen de skeelers aan te trekken. Normaal traint hij liever op de fiets. Hij zegt zelfs al jaren niet meer op wieltjes te hebben gestaan. ,,Maar als ik goed meekom in deze wedstrijd, overweeg ik om begin september mee te doen aan de Bartlehiemtocht. Deze skeelerwedstrijd op 7 september in Hallum heeft een lengte van 100 kilometer en passeert Barthlehiem, bekend van het bruggetje over het Elfstedenparcours. ,,De Barthlehiemtocht staat eigenlijk al jaren op mijn verlanglijstje , bekent Angenent.

Ploeggenoot KC Boutiette traint veelvuldig op skeelers en maakt donderdag zelfs kans op de winst. Hij moet het in de elfde editie van de Univé World on Wheels de competitie aangaan met de leider in het klassement Arjan Smit. Hij staat met 171,5 punten ruim voor op nummer twee, Luc Bartholomeeussen. Ook Smits teamgenoten Arjan Mombarg en de Fransman Cedric Michaud staan hoog in het klassement.

De Univé World on Wheels competitie bestaat uit zestien wedstrijden. De finale van deze landelijke serie vindt op 21 september plaats in Apeldoorn.

Programma Univé-Skeelerspektakel Hoogeveen:
17.00 uur: C-rijders en veteranen 40 minuten + drie ronden 18.15 uur: Beloftencompetitie 40 minuten + drie ronden 19.30 uur: A-rijders 45 minuten + vijf ronden
19.31 uur: Dames 25 minuten + één ronde

Klassement Univé World on Wheels (A-rijders):

1. Arjan Smit, Nijeveen, Nefit, 171.5

2. Luc Batholomeeussen, Brecht (Bel), Azzuri Sport, 166.1
3. Klaas Slager, Staphorst, Univé/Mogema, 145

4. Frank Fiers, Wetteren (Bel), Univé/Mogema, 144
5. Marcel Oosten, Oudehorne, StouwdaMonda, 143
6. Arjan Mombarg, Vorden, Nefit, 124

7. Cedric Michaud, Ane (Fr), Nefit, 114.3

8. Wim Bos, Oosterwolde, StouwdaMonda, 91

9. Davy Willems, Kortenberg (Bel), Maple Fratel, 86
10. Hans van de Wetering, Zeewolde, Nefit, 85

Zie voor meer informatie persinfo op www.skatebond.nl


---
Over de Skatebond Nederland (SBN)

De SBN is in 1992 opgericht met het doel om structuur te bieden aan het groeiende aantal professionele skeelerwedstrijden, skeelertoertochten en skeelerverenigingen in Nederland. Sedert 1999 behartigt de SBN ook de belangen van de overige takken van de populaire skatesport, waaronder het recreatieve inline skaten en het aggressive skaten. NOC*NSF erkent de SBN als enige vertegenwoordiger van de skatesport in Nederland. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ziet de SBN als een belangrijke partner in het bereiken van een veilige beoefening van de skatesport op de openbare weg. De SBN is aangesloten bij de Fédération Internationale de Roller Skating (FIRS) en de Conféderation Européenne de Roller Skating (CERS). Univé Verzekeringen is sedert 1998 hoofdsponsor van de SBN. Voor meer informatie zie www.skatebond.nl.

Neem bij vragen contact op met:

Dorien van Dijk, PR-medewerker SBN, tel.: 0621838642, e-mail: dorien@fscom.nl of
Henk van Os, Bondsdirecteur SBN, tel.: 0525 659130, e-mail: h.vanos@skatebond.nl


---

Deel: ' Henk Angenent aan de start bij Univé-Skeelerspektakel Hoogeveen '
Lees ook