Ingezonden persbericht


Persbericht 20-03-2013

Lisse - Minister Henk Kamp van Economische Zaken heeft in Lisse de 64e editie vanInternationale Bloemententoonstelling Keukenhof officieel geopend in gezelschap van Naomi van As, speelster uit de gouden Olympische Hockeyploeg van Londen 2012, Mrs Elizabeth Banks, president of the Royal Horticultural Society, Jim Gardiner en Nederlands bekendste tuinman Rob Verlinden. Keukenhof opent morgen haar poorten voor het publiek en blijft open tot en met 20 mei.

Het Keukenhof thema voor 2013 is United Kingdom - Land of Great Gardens. Op kleurrijke wijze besteedt Keukenhof aandacht aan het Verenigd Koninkrijk, belangrijk voor zowel de exportmarkt voor bloembollen als voor het toerisme. Daarnaast biedt het land een enorme variëteit aan tuinen en landschappen. Keukenhof is van oorsprong ook een Engelse landschapstuin. In 2012 passeerden ongeveer 70.000 Britten de poort van Keukenhof.

De openingsrede werd gehouden door Minister Henk Kamp van Economische Zaken. Hij benadrukte het belang van de toeristische sector. Minister Kamp heeft samen met Naomi van As, onder leiding van Rob Verlinden, de laatste bloemen geplant op Keukenhof. Op het programma stond voorts een optreden van meesterpianist Wibi Soerjadi. In zijn inleiding ging Walter Jansen, voorzitter Raad van Bestuur van Keukenhof, in op een aantal strategische ontwikkelingen op het park. Met name de visie op het totale gebied rond de 32 hectare van de tentoonstelling nadert een definitief plan.

Thema

Het thema komt tot uiting in vele evenementen en tentoonstellingen, onder andere in de paviljoens. Het Juliana Paviljoen biedt, in samenwerking met de Britse Royal\ Horticultural Society (RHS), de tentoonstelling "My Great Garden" over Engelse tuinen en met handige tips voor de eigen tuin. Mrs Elizabeth Banks, president of the Royal Horticultural Society opende eerder deze middag de tentoonstelling Land of Great Gardens.

De Big Ben en de Tower Bridge komen op Keukenhof tot bloei

Publiektrekker Nummer Eén zal ongetwijfeld het bloembollenmozaïek van de Big Ben en de Tower Bridge worden. Daarvoor heeft Zijne Excellentie Mr Arkwright, ambassadeur van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland, de laatste hand gelegd aan het bloembollenmozaïek. Het mozaïek heeft een formaat van 22 bij 13 meter en is geplant met 60.000 bloembollen. In het voorjaar zal het in zijn vrolijke kleurenpracht tot bloei komen.

Keukenhof opent op donderdag 21 maart 2013 voor de vierenzestigste maal haar poorten voor het publiek. Acht weken later, bij de sluiting, zullen dan weer vele bezoekers uit alle delen van de wereld Keukenhof hebben bezocht. Keukenhof 2013 zal officieel worden geopend op 20 maart. Van donderdag 21 maart t/m maandag Tweede Pinksterdag 20 mei 2013 is het park vervolgens voor het publiek toegankelijk.

Deel: ' Henk Kamp opent officieel Keukenhof '
Lees ook