Hennie Kuiper als Pikas Biografie


DEN BOSCH, 20131126 -- Hennie Kuiper is qua erelijst de beste wielrenner die Nederland ooit heeft gekend, op Jan Janssen en Joop Zoetemelk na. Zij wonnen ooit de Tour de France, Kuiper net niet, dat is het grote verschil. Kuiper werd Nederlands kampioen, Olympisch kampioen en wereldkampioen. Daarnaast won hij ook de Ronde van Zwitserland, de Ronde van Vlaanderen, Parijs – Roubaix, Milaan-San Remo en tweemaal een touretappe naar de fameuze Alpe d’Huez.

Pikas Bio
Deze Pikas Bio is de tweede in een nieuwe reeks van biografieën speciaal geschreven voor smartphones en tablets.

Lezen vanaf een scherm heeft inmiddels een hoge vlucht genomen. In de VS bijvoorbeeld leest de jeugd al gemiddeld 250 minuten per dag van een scherm.

Pikas biedt een vernieuwende verhaalvorm
Pikas Media is in 2012 opgericht om speciaal voor de nieuwe mediadragers, smartphones en tablets, verhalen te ontwikkelen. Die verhalen hebben een tijdsduur van ongeveer twintig minuten waardoor er veel momenten in een dag zijn dat je een Pikas kunt lezen.

Een Pikas is op een speciale manier ontworpen zodat de lezer voortdurend wordt verrast door wendingen en ontwikkelingen binnen het verhaal.

Lezer schrijft mee
Kenmerkend voor een Pikas zijn de drie einden of ontknopingen waarop lezers kunnen stemmen. Zodoende kunnen ze dus invloed uitoefenen op het verhaal.

Voor de Pikas Bio over Hennie Kuiper zijn er drie slotakkoorden geformuleerd die verschillende perspectieven op de mens Hennie Kuiper bieden.

Over de schrijver
Dominique Elshout (m, 52) volgt vanaf zijn zeventiende zowat iedereen die op een racefiets zit. Hij werkt mee aan de literaire wielerperiodiek De Muur, is reportageredacteur bij het Eindhovens Dagblad en schrijft graag over volksbuurten. En volkssporten dus. Hij is auteur van de biografie over Hennie Kuiper Alleen vooruit (2009). Deze Pikas Bio is een bewerking van dat boek.

Downloaden
De Pikas Bio Hennie Kuiper is vanaf vandaag te downloaden via de Pikas app (appstore/Google play) en kost € 0,89.

Voor meer informatie over Pikas:
www.pikas.com


Deel: ' Hennie Kuiper als Pikas Biografie '
Lees ook