Beekwilder
De geboorte van de Euro wint Beekwilder Jaarprijs Jong Display Talent 2000
27 - 3 - 2000
Op vrijdag 24 maart is de Jaarprijs Jong Display Talent 2000 toegekend aan Henriëtte Feiken, eindexamenleerling van het Cibap in Zwolle. In het bijzijn van 200 genodigden overhandigde Rob Beekwilder de winnares een symbolische reischeque voor een studiereis naar New York. De publieksprijs ging dit jaar naar Melanie van de Klundert, eindexamenleerling van het Nimeto in Utrecht. Haar kleurige display werd gekozen door meer dan 1000 bezoekers van Beekwilder die de afgelopen weken hun stem uitbrachten. Beekwilder heeft de jaarprijs in 1992 ingesteld om jonge, talentvolle etaleurs in Nederland te stimuleren. Dit jaar namen ook voor het eerst kandidaten uit België deel.
De internationale jury noemde de display van Henriëtte Feiken een echte eye-catcher. Volgens de vakjury maakt vooral het lichtgebruik in de vrouwenbuik waarin de Euro tot leven komt, het tot
een hele aparte en flitsende display. Juryvoorzitter Barbera Sonneveldt complimenteerde Henriëtte met het feit dat De geboorte van de Euro de nieuwe Europese munt niet alleen persoonlijker maakt, maar ook minder saai.

De vakjury bestaande uit Barbera Sonneveldt (redacteur Adformatie), Werner van Dongen (visual merchandiser, Foot Locker Europe) en Dirk Bovijn (visual merchandiser, Kipling België) beoordeelde in totaal acht nominaties. De genomineerde eindexamenkandidaten van vier MBO-scholen (Cibap in Zwolle, Imov in Gent, Nimeto in Utrecht en St. Lucas in Boxtel) hadden het thema Euro in 2000 op uiteenlopende wijze uitgewerkt. Sommigen hadden het EK Voetbal tot onderwerp van hun display gemaakt, anderen, zoals de winnaressen, hadden de eenwording van Europa verbeeld.

Op de dag van de uitreiking werd ook de EK Voetbal-gevel onthuld. Beekwilder heeft de gevels van haar vier panden aan de Prins Hendrikkade opgesierd met een reusachtige Oranjedecoratie. Beekwilder is in Nederland marktleider op het gebied van producten voor etalage, decoratie en display. Sinds 1923 zijn aan de Prins Hendrikkade in Amsterdam de showroom en kantoren gevestigd. Beekwilder beschikt over een distributiecentrum dat meer dan 7.000 m² beslaat en dat een collectie van 8.000 artikelen herbergt. Voor meer informatie en aanvullend fotomateriaal:

DLV Public Relations
Maartje van Boekel
Tel: 023-565 19 18
E-mail: info@dlvpr.nl

Deel: ' Henriette Feiken wint Beekwilderprijs Jong Display Talent '
Lees ook