Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Herberg de Waard van Ternaard wint ANWB-Reizen Hoteltest 2003

Den Haag, 26 februari 2003

Herberg de Waard van Ternaard, in het gelijknamige Friese dorp, is de winnaar van de Reizen Hoteltest 2003. Deze test, die maandelijks in het ANWB-blad Reizen verschijnt, wordt uitgevoerd door twee vaste Reizen-medewerkers die incognito hotels bezoeken. De veelal kleine tot middelgrote hotels en B&B's krijgen cijfers voor service, kamer, ligging en ontbijt, die tezamen resulteren in een eindcijfer. In totaal zijn er in twee jaar 46 Nederlandse charmehotels in een gemiddelde prijsklasse beoordeeld.

De Waard van Ternaard behaalde het hoogste eindcijfer: een 9½. Daarmee eindigde het prille designhotel, geopend in mei vorig jaar, bovenaan de ranglijst van de 46 hotels. De Friese herberg wordt geroemd vanwege de stijlvolle uitstraling, met veel 'zacht' hout uit Bosnië. Uit het Reizen-rapport: 'De Waard klopt gewoon. De hele inrichting, sfeer, aankleding. Sober, strak en stijlvol. Dit hotel is een vondst. Je kunt er ook nog geweldig eten, het personeel is superaardig en de hotelkamer betaalbaar.' Hotel Les Charmes in Maastricht is op de tweede plaats in de Reizen Hoteltest 2003 geëindigd. De derde plaats wordt gedeeld door drie hotels: Guest Residence Dit Eiland in Hollum (Ameland), Hotel-restaurant Mario in Wijdewormer (met Michelinster) en Hotel De Tolkamer in Tolkamer.

De Waard van Ternaard is niet de enige noordeling die hoge ogen gooit in de Reizen Hoteltest 2003; alleen al in de top 10 staan zeven hotels uit Friesland, Drenthe en Overijssel. Opvallend is de matige score van het gros van de adressen in de Randstad. De provincies Utrecht, Zuid-Holland en, in iets mindere mate, Noord-Holland blijven onder het landelijk gemiddelde (7½) steken.

Alle hotelervaringen en cijfers zijn terug te lezen op www.reizen.nl. De complete ranglijst van deze 46 kleine tot middelgrote hotels en B&B's staat in het maartnummer van Reizen, dat vrijdag 28 februari a.s. verschijnt.


---

Deel: ' Herberg de Waard van Ternaard wint ANWB-Reizen Hoteltest 2003 '
Lees ook