Hercuton winnaar 2016 in Prefab betonbouw


Nationale Business Succes Award 2016: iedere zondag op RTL7 om 13:55 uur

ROTTERDAM, 20160630 -- Hercuton b.v. is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de Prefab betonbouwbranche. Het heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming met een zeer sterke positionering. ‘Hercuton b.v. weet zijn uitgebreide knowhow op het gebied van conceptmatige nieuwbouw in prefab beton uitstekend te combineren met een servicegerichte aanpak, waardoor het zeer hoog scoort op klanttevredenheid.’

Hercuton is gespecialiseerd in het conceptmatig ontwerpen en bouwen van bedrijfsmatig vastgoed in prefab beton. De onderneming gelooft in conceptmatig bouwen omdat zij het onlogisch vindt om per project steeds opnieuw het wiel uit te vinden. Hercuton hanteert een unieke werkwijze voor nieuwbouw van turn-key bedrijfshuisvesting, waarbij het als full-service organisatie de verantwoording voor het hele bouwtraject neemt. Van locatiekeuze en eerste schets tot en met sleutelklare oplevering en nazorg. De klant plukt de vruchten in termen van duurzaamheid, kostenbesparing, efficiency, onderhoud, uitstraling én waardebehoud. Hercuton is opgericht in 1994 en houdt kantoor in Nieuwkuijk. Het heeft circa 80 medewerkers in dienst en is in heel Nederland actief.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Hercuton een stabiele, vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog meer successen gaat behalen. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij Hercuton, want men is continu bezig zijn producten en diensten te verbeteren en optimaal te laten aansluiten op de wensen van de klant. Immers wat vandaag goed is, is morgen niet goed genoeg meer.’

Maximale klantwaarde
Nieuwe samenwerkingsvormen met opdrachtgevers, waarin de klantwensen nog beter vertaald worden en maximale klantwaarde wordt gecreëerd. Dat is de voortdurende – uitdagende – zoektocht van het bedrijf, dat inmiddels wijd en zijd bekendstaat als specialist in conceptmatige nieuwbouw in prefab beton. Hercuton wil opdrachtgevers blijvend op voorsprong helpen met hun nieuwe bedrijfspand. Hiervoor hanteert het een succesvolle 4D-aanpak waarmee projecten van ontwerp tot aansturing op de bouwplaats efficiënt worden uitgewerkt, virtueel weergeven en nauwkeurig berekend.

‘Door gebruik te maken van een integraal bouwconcept, ook wel LEGOlisering genoemd, kiest Hercuton voor een omgekeerde productbenadering’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. ‘Zijn productgamma bestaat in feite uit zesduizend LEGO-blokjes, waaruit het een gebouw samenstelt. Met behulp van BIM-software is het mogelijk het project vanaf ontwerp tot en met sleutelklare oplevering virtueel weer te geven. Door deze werkwijze kan Hercuton opdrachtgevers drie zekerheden bieden: vroegtijdige budgetzekerheid, planningszekerheid en productzekerheid.’

Hercuton kan, als complete aanbieder en totale ontzorger, bouwtrajecten van A tot Z faciliteren, inclusief de aanvankelijke financiering. Voor de Nominatiecommissie is dit voldoende reden om het bedrijf tot de terechte branchewinnaar uit te roepen.

Meer informatie: www.hercuton.nl

Over het Nationale Business Succes Award Instituut
Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL 7, zondags om 13:55 uur.


Deel: ' Hercuton winnaar 2016 in Prefab betonbouw '
Lees ook