Herdenking met koor en orkest in Spoorwegmuseum


UTRECHT, 20150225 -- Op 1, 2 en 3 mei om 20.00 uur treden het NS Harmonieorkest en het Toonkunstkoor op in Het Spoorwegmuseum te Utrecht. Het concert “Als deze oorlog ooit nog eindigt” staat in het teken van 70 jaar herdenken van de Tweede Wereldoorlog. De programmering is opgebouwd rondom “Requiem voor de mens” (Rob Goorhuis) en de “Mauthausen liederencyclus” (Mikis Theodorakis). Het concert is een eerbetoon aan alle mensen die hebben geleden, maar ook een oproep om herhaling te voorkomen. Kaarten voor dit concert kosten €15,00 en zijn online te bestellen via https://www.nsharmonie.nl/123mei2015/.

Het concert door koor en orkest zal gaan over oorlog, vrede, dood, angst, hoop. Het “Requiem voor de mens”  van componist Rob Goorhuis gaat over de vier grote oorlogen van de vorige eeuw: de Eerste en Tweede Wereldoorlog, de oorlog in Cambodja en de oorlog in voormalig Joegoslavië. De compositie is gebaseerd op teksten van André van Zwieten. De “Mauthausen liederencyclus”  is gebaseerd op het levensverhaal van een Griek die tijdens de Tweede Wereldoorlog gevangen zat in het concentratiekamp Mauthausen. De teksten zijn vertaald in 1968 door Lennart Nijgh. Speciaal voor dit project is een nieuw arrangement door Rob Goorhuis geschreven. Het gehele programma is te vinden op: https://www.nsharmonie.nl/123mei2015/programma/.

Het NS Harmonieorkest is een landelijk opererend orkest dat qua genre varieert van harmonieorkest tot klassiek, jazz, pop en filmmuziek. Het Toonkunstkoor speelt grote klassieke werken, maar ook modernere composities.


Deel: ' Herdenking met koor en orkest in Spoorwegmuseum '
Lees ook