Gemeente Haarlem

Herfstevenement stadskweektuin

In de Stadskweektuin aan de Kleverlaan 9 vindt op zondag 10 oktober van 11.00 tot 16.00 uur het jaarlijkse Herstevenement plaats. De dag staat in het teken van het komende winterseizoen. Voor de gelegenheid is er een speciale plantenmarkt met veel groen dat de winter kan doorstaan.

Hoe maak je de tuin winterklaar op een natuurvriendelijke manier? Welke heesters zijn door hun eetbare vruchten populair bij vogels? Hoe maak je diervriendelijke tuinafscheidingen? Moet er nu wel of niet worden gesnoeid? Dit zijn voorbeelden van vragen die tijdens het Herfstevenement beantwoord kunnen worden.

Informatie- en plantenmarkt

De informatie- en plantenmarkt is helemaal in de herfststemming. Verschillende organisaties geven informatie over het stimuleren en waarnemen van natuur in en rond de tuin. Het aanbod aan producten varieert van nestkastjes en voederplankjes tot vogelvriendelijke planten zoals bottelrozen. Daarnaast zullen medewerkers van verschillende organisaties vragen over tuinieren beantwoorden.

Tuinieren van buiten naar binnen

Hoe komen de fuchsia en de oleander gezond de winter door? Vele soorten terrasplanten die in de zomer de terrassen en balkons sieren, overleven de winter niet. Zonde van de planten, het geld en de bestede energie. Toch is het overhouden van terrasplanten met weinig moeite wel mogelijk. Hoe? Dat wordt duidelijk aan de hand van demonstraties die de hele dag worden gegeven.

Tentoonstelling "Duimelijntje"

Voor kinderen zijn er tijdens het Herfstevenement leuke activiteiten. Zo is er een herfstspeurtocht door de tuin en kunnen kinderen knutselen met pompoenen en andere vruchten.

Voor de kleuters is de activiteit "Duimelijntje", naar het sprookje van Andersen, erg de moeite waard. Rond de dieren uit het verhaal van Duimelijntje zijn leuke waarnemings- en doe-opdrachten verwerkt. "Duimelijntje" is tot en met 5 januari volgend jaar te bezoeken op woensdag- en zondagmiddagen van 13.00 tot 16.00 uur. Scholen kunnen op afspraak een bezoek brengen.

28 september 1999

Deel: ' Herfstevenement stadskweektuin Haarlem '
Lees ook