Ingezonden persbericht


Persbericht | SMART Cinema (NL)

Vanaf zaterdag 15 oktober presenteert SMART Cinema een uitgebreid kinderfilmprogramma voor de herfstvakantie.

Herfstfilms voor kinderen
Vanaf 15 oktober in SMART Cinema

SMART Project Space wordt ondersteund door Mondriaan Stichting, Gemeente Amsterdam, Bureau Broedplaatsen, Stichting DOEN, Filmfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSBfonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds Podiumkunsten, Nederlands Fonds voor de Kunst, Design and Architecture, Goethe-Institut Amsterdam, Culture Ireland, Jeugd in Actie Programma. Gesponsord door Flexa.

Orla de Kikkerslikker
Regie: Peter Dodd | DK 2011 | 80 min | NL gesproken

Humoristische Deense animatiefilm waarin de dappere Victor het opneemt tegen de pestkop uit de buurt, Orla de Kikkerslikker.

Het is niet altijd even leuk om klein te zijn. Vooral als Orla de Kikkerslikker in de buurt is. Hij heeft zijn reputatie te danken aan de rottigheid die hij altijd uithaalt, zoals de kikker die hij eens zo maar opat. Niemand van de kinderen durft bij Orla in de buurt te komen. Maar wie klein is, moet slim zijn. Orla de Kikkerslikker is nog niet van die 'bangerds' af. Bangerds..? Superhelden zijn het! Met fantasie en humor binden Viktor en zijn vriendjes de strijd aan met de verschrikkelijke Orla om hem voor altijd uit de stad te verjagen.

Za. Zo. 13:00 | Vr. 11:00

De Drie Rovers
Regie: Hayo Freitag| D 2007 | 78 min | NL gesproken

Komische tekenfilm gebaseerd op de prentenboeken van Tomi Ungerer, waarin het brutale meisje Tiffany bij drie boze rovers gaat wonen.

Ti? any is per koets onderweg naar het weeshuis wanneer drie woest uitziende rovers de weg versperren. Ze zijn op zoek naar een grote buit maar vinden enkel het kleine meisje, Ti? any. Ze haalt de rovers over om haar mee te nemen: ze beweert dat haar vader een rijke maharadja is die veel losgeld voor haar zal betalen. Vanaf nu woont ze in het rovershol. Diep in het dal ligt het weeshuis. De directrice - een nijdige zoetekauw - laat de weeskinderen zwoegen in haar suikerbietenfabriek. Tiffany steelt de harten van de drie rovers, maar op een dag ontdekken ze haar geheim.

Za. Zo. Wo. 13:15 | Vr. 11:15

De Geheime Tuin
Regie: Agnieszka Holland | VS 1993 | 101 min | NL gesproken

De klassieke vertelling van het Britse meisje Mary dat haar ouders verliest in India en bij haar oom in Engeland gaat wonen op een omvangrijk landgoed waar ze een vergeten, magische tuin ontdekt.

Na de dood van haar ouders verhuist Mary naar het huis van haar oom. Ze krijgt een kamer toegewezen in het onmetelijk grote landhuis Misthethwaite. De rest van het huis is verboden gebied voor haar. Tijdens één van haar wandelingen ontdekt Mary een verborgen tuin. Daar ontdekt ze ook haar neefje Colin, een klein jongetje, dat nooit buiten komt en te zwak is om te lopen. Stiekem gaat Mary bij hem op bezoek en ze worden dikke vrienden. Mary haalt Colin uit zijn isolement en helpt hem om weer te leren lopen. Eindelijk wordt er weer gelachen op landgoed Misthethwaite.

Za. Zo. 15:00 | Vr. 12:30 | Wo. 15:15

De Grote Vriendelijke Reus
Regie: Brian Cosgrove | GB 1989 | 92 min | NL gesproken

De verfilming van Roald Dahl's De Grote Vriendelijke Reus waarin het meisje Sofie met hulp van de koningin een stokje probeert te steken voor de snode plannen van de slechte reuzen.

Op een nacht in het weeshuis, wordt de kleine Sofie plotseling van haar bed getild, door een boom van een man. En daar mee begint voor Sofie een reusachtig avontuur. Ze ontmoet de Grote Vriendelijke Reus, die dromen verzamelt in dromenland, en ze 's nachts in de slaapkamers van de kinderen blaast. Maar al snel ontdekt Sofie dat er ook slechte reuzen bestaan. Grote, lelijke reuzen met vreemde namen en boze plannen. Plannen waar Sofie een stokje voor wilt steken, en waarmee alleen de machtige koningin haar zou kunnen helpen. Als de koningin tenminste naar haar wil luisteren... Beleef samen met Sofie spannende avonturen, en ga kijken of het haar lukt de slechte reuzen te stoppen.

Za. Zo. 15:15 | Vr. 12:45
SMART Project Space
Arie Biemondstraat 111 | 1054 PD Amsterdam | www.smartprojectspace.net Meer informatie: 020 427 59 51

reservations@smartprojectspace.net
Toegang: E7,00 | 65+/stud: E 6,00 | Cinevillepas: gratis

Reserveringen voor café-restaurant LAB111: 020 6169994

Programma SMART Cinema Do 20 t/m Wo 26 oktober

Dag. (beh. Do.) 21:30; Do. 21:45
RABAT
NL 2010, 105 min. Nederlands gesproken, Engels ondertiteld Regie: Jim Taihuttu, Victor Ponten
De debuutfilm van Habbekrats-oprichters Jim Taihuttu en Victor Ponten, een roadmovie waarin de vriendschap van drie vrienden tijdens een reis in oude taxi van Amsterdam naar Rabat wordt getest. Nieuwe werelden, ontmoetingen onderweg en het geheime reisdoel van Nadir zetten de vriendschap naarmate ze dichter bij Rabat komen steeds verder onder druk.

Dag. (beh. Do.) 19:30; Do. 19:45
HOU ME VAST - De Dijk
NL 2010, 82 min. Nederlands gesproken
Regie: Suzanne Raes
Deze documentaire toont het jaar waarin De Dijk zijn eerste internationale album Hold On Tight uitbrengt en hoopt dat feestelijk te kunnen bekronen met een optreden met Solomon Burke in Paradiso. Het loopt anders. In de aanloop naar het dertigjarig bestaan volgt Suzanne Raes de bandleden in het enerverende jaar 2010.

Dag. (beh. Do.) 21:45; Do. 17:45; ook Vr. Zo. Ma. Wo. 19:45 EL BULLI - COOKING IN PROGRESS
D 2010, 108 min. Spaans gesproken, Ned. ondertiteld Regie: Gereon Wetzel
De stijl van topkok Ferran Adrià - volgens velen de beste, meest vernieuwende en meest gestoorde chef ter wereld - is avant-garde en experimenteel. Zijn restaurant El Bulli is zes maanden per jaar gesloten terwijl hij met een team van experts zijn volgende 30-gangen menu samenstelt. Een zeldzame blik in in het gastronomisch laboratorium van topkok Ferran Adrià.

Za. Di. 17:45 (Laatste week)
POUPOUPIDOU
F 2011, 102 min. Frans gesproken, Ned. ondertiteld Regie: Gérald Hustache-Mathieu
Hij komt uit Parijs en is een succesvol misdaadauteur. Zij is het blonde boegbeeld van de 'Belle de Jura'-kaas, de ster van heel Oost-Frankrijk. Wanneer ze elkaar ontmoeten in Mouthe, het koudste dorp van Frankrijk, kampt hij met een writer's block en is zij al dood. 'Zelfmoord door een overdosis aan slaapmiddelen', besluit de politie. David Rousseau gelooft het niet en start zelf een onderzoek naar het verleden van de mooie Candice Lecoeur, die dacht dat ze in een vorig leven Marilyn Monroe was. Rousseau is er zeker van dat hij met de zaak inspiratie op kan doen voor zijn nieuwe roman. Wat hij ontdekt, had hij in ieder geval zelf nooit kunnen verzinnen.

Vr. Zo. Ma. Wo. 17:45; Za. Di. 19:45
STEAM OF LIFE
FIN 2010, 85 min. Fins gesproken, Ned. ondertiteld Regie: Joonas Berghäll en Mika Hotakainen
Dikke mannen, magere mannen, afgetrainde mannen, kerstmannen, zwervers: allemaal bezoeken ze de Finse sauna. Wie geen sauna in de buurt heeft, bouwt er eentje. Beelden van mannen in een oude, beslagen caravan, auto of telefooncel lijken scènes uit een absurdistisch toneelstuk. Als ze eenmaal in de sauna zitten, veelal met een fles drank bij de hand, komen de verhalen los. Omgeven door stoom, naakt en zwetend, laat de Fin zijn gevoelige kant zien.

Dag. (beh. Do.) 17:30
RUNDSKOP
B 2011, 124 min. Ned. ondertiteld
Regie: Michael R. Roskam
Een Vlaamse misdaadtragedie vanuit de koeienstallen. Of in de woorden van regisseur Michaël R. Roskam: 'Rundskop gaat over de hormonenmaffia zoals Hamlet over het Deense koningshuis gaat'.

Persbericht | SMART Cinema (EN)

Who's That Guy? Tell Me More about Guy de Cointet
Directed by Marie de Brugerolle
Produced by Entre2prises
(2011, 90 minutes, English spoken)

Donderdag 27 oktober
Deur open 19:45 | Aanvang 20.00 | Tickets E 8,00
SMART Project Space | Arie Biemondstraat 111 | 1054 PD Amsterdam | tel +31 (0)20 427 59 51 Reserveren: reservations@smartprojectspace.net

If I Can't Dance in collaboration with SMART Project Space, present a screening of Who's That Guy? Tell me more about Guy de Cointet. A Portrait of an Artist by Artists, on Thursday 27 October at 20:00 hrs at SMART Project Space.

This film about Guy de Cointet presents the artist in the context of Los Angeles of the 1970s. Who's That Guy? Tell me More about Guy de Cointet, is a composite portrait of an artist by his artist-friends. Paul McCarthy, John Baldessari, Richard Jackson, Barbara Smith, Morgan Fisher and others all recount his character and an oeuvre that has deeply touched them. The portrait of the artist becomes the portrait of a scene: of L.A.'s underground art scene, the emergence of performance, and the junction of the '70s and the '80s. Original documents, excerpts from plays and interviews make the film a puzzle and show a variety of dimensions of the work of the "Duchamp of L.A.".

This screening of Who's That Guy? Tell me more about Guy de Cointet takes place on the occasion of the first restaging of Five Sisters (1982) by Guy de Cointet, at Frascati in Amsterdam on 28 and 29 October 2011. See: www.ificantdance.org

From the late 1960s until his untimely death in 1983, French-born artist Guy de Cointet was an influential member of the Los Angeles art scene. De Cointet's performances are surreal sceneries in which ordinary, daily events are linked to specific objects, colours and letters - often in a lucid way. As a Frenchman in the U.S.A. and a perfect observer of the society of entertainment with its soap operas, body building and 'serious doctors', de Cointet created a body of work that investigates the borders between high and low, performance and sculpture, theatre and everyday life. His performances relate to questions of how reality is perceived and interpreted.

Marie de Brugerolle is an art historian, curator and dramatist. She is professor at the École Nationale des Beaux-Arts de Lyon. She organized the first European survey of Guy de Cointet, 'Who's that Guy?', at MAMCO, Geneva, in 2004. She presented his oeuvre in the context of the work of Paul McCarthy, Mike Kelley and Catherine Sullivan in 'Faire des choses avec des mots/Making words with things' at CRAC, Sète, in 2006. This year Marie de Brugerolle's monograph on de Cointet was published by JRP|Ringier. Her documentary film Who's that Guy?. tell me more about Guy de Cointet also premiered this year.

Editorial note | For interviews, more information, video and photo material, please contact Cathy de Haan, Tel +31 (0)20 427 59 51 or e-mail press@smartprojectspace.net | In case of publication please mention: www.smartprojectspace.net

SMART Project Space is supported by: Mondriaan Foundation, Gemeente Amsterdam, Bureau Broedplaatsen, Stichting DOEN, The Netherlands Film Fund, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSBfonds, Fund Performing Arts, Amsterdam Fund for the Arts, Netherlands Fund for the Arts, Design and Architecture, Goethe-Institut Amsterdam, Culture Ireland, Youth in Action Programme. Generously sponsored by Flexa.

Deel: ' Herfstfilms voor kinderen in SMART Cinema in Amsterdam '


Lees ook