Herfstvakantie in het Rijksmuseum van Oudheden

PERSBERICHT 5 oktober 2016

Herfstvakantie in het Rijksmuseum van Oudheden

Tijdens de herfstvakantie (15 t/m 30 oktober) zijn er tal van kinderactiviteiten in het Rijksmuseum van Oudheden. De vakantie gaat van start met de Nationale Archeologiedagen op 14, 15 en 16 oktober (vrijdag-zondag). Dan zijn er familierondleidingen en een proefcollege van de MuseumJeugdUniversiteit. Elke vakantiedag kunnen kinderen in het museum een duik tweeduizend jaar terug in de tijd nemen met het evenement ‘Romein in één dag’. Iedereen die met speuren, spelen, knutselen en een draai aan het Rad van Fortuin alle stempels in zijn Romeinse paspoort heeft verdiend, mag zich een échte Romein noemen. Alle activiteiten zijn gratis bij een bezoek aan het museum.

Tijdens de Nationale Archeologiedagen (14, 15 en 16 oktober) kan jong en oud in het Rijksmuseum kennismaken met de Romeinen. Met een familierondleiding op zaterdag en zondag (11 uur) langs Romeinse keizerbeelden, eeuwenoude zwaarden en munten valt er van alles te ontdekken over bijzondere Romeinse vondsten uit Nederland. Op zondag 16 oktober vertelt Frank Broeke over Romeinse gladiatoren tijdens een proefcollege van de MuseumJeugdUniversiteit (11 uur). Wie waren ze, wat aten ze en waar trainden ze? En waarom eigenlijk? Vooraf aanmelden voor een familierondleiding of het proefcollege is verplicht en kan via www.rmo.nl/archeologiedagen2016

Met ‘Romein in één dag’ de kinderen een duik tweeduizend jaar terug in de tijd. Met een draai aan het Rad van Fortuin voorspelt de godin Fortuna hun Romeinse beroep. Als stoere Romeinse soldaat of gladiator, rijke handelaar, geleerde of boer gaan ze aan de slag bij het Romeinse godenspel en maken kennis met de keizer. Aan de knutseltafels zetten ze zelf een zwaard in elkaar. Wie alle opdrachten heeft gedaan en alle stempels in zijn paspoort heeft staan, mag zich een ware Romein noemen en verkleed als een Romein op de foto.

Het Rijksmuseum van Oudheden is tijdens de herfstvakantie (zaterdag 15 tot en met zondag 30 oktober) elke dag open van 10.00 tot 17.00 uur. De kinderactiviteiten zijn gratis bij een bezoek aan het museum.

Deel: ' Herfstvakantie in het Rijksmuseum van Oudheden '


Lees ook