Ingezonden persbericht

Contactpersonen:
W. Buser
020 6252372
S. Boersma
020 4203933
e-mail: info@doktersrecept.nl

3 september, 2001

Herhalingsmedicatie via internet bij de eigen huisarts

Sinds enkele maanden bieden een aantal huisartspraktijken hun patiënten een extra service via internet. Op de site www.doktersrecept.nl kunnen patiënten praktijkinformatie vinden en herhalingsrecepten aanvragen. Het aanvragen van herhalingsmedicatie wordt vergemakkelijkt, zonder dat de medicatiebewaking van de eigen huisarts vermindert. De huisdokter beoordeelt de aanvraag en bij goedkeuring kunnen de medicijnen opgehaald worden bij de apotheek.

Het gebruik van de site is voor patiënten en huisartsen interessant. De patiënten kunnen de praktijkinformatie van hun huisarts vinden en het vergemakkelijkt de aanvraag van chronische medicatie. Verder zijn er op de site links geplaatst van buurtapotheken; patiënten kunnen hier onder andere bijwerkingen van medicijnen opzoeken.

Ook de dokterspraktijken reageren enthousiast. De huisartsen kunnen de aanvragen voor herhalingsmedicatie op één moment van de dag beoordelen, waardoor zij efficienter kunnen werken. De praktijk wordt minder gebeld door patiënten; de telefonische bereikbaarheid wordt vergroot en de assistente kan andere werkzaamheden verrichten.

Na een korte aanloopperiode neemt het gebruik van deze service toe. Niet alleen de jongere patiënten, maar ook ouderen gebruiken de mogelijkheid met steeds meer vanzelfsprekendheid. Op dit moment participeren twee huisartspraktijken, maar het adres is geschikt voor meerdere praktijken.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.doktersrecept.nl.

Deel: ' Herhalingsmedicatie via internet bij de eigen huisarts '
Lees ook