Milieukeur

HERMADIX COATINGS HEEFT EERSTE VERF MET MILIEUKEUR

Donderdag 19 juli is het eerste Milieukeurcertificaat voor verf aan de firma Hermadix Coatings uitgereikt voor het product Houtdecor Verfbeits. Met gepaste trots ontving de heer H. Buijs van Hermadix het officiële certificaat, namens de certificatie-instelling Keurmerkinstituut, uit handen van de heer Van der Vlist, directeur-generaal Milieubeheer van het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer.

Wij zijn trots om als eerste verfproducent Milieukeur op ons product te mogen zetten, aldus de heer Buijs. Overtuiging en verantwoordelijkheid voor het milieu hebben geleid tot de totstandkoming van Houtdecor Verfbeits. Deze beits is voor ons de eerste stap naar verven en beitsen van de toekomst die weinig of geen oplosmiddelen bevatten.

Verf met Milieukeur
Verf met Milieukeur geldt voor lakken en beitsen voor binnen- en buitentoepassing door particulieren. Verven bevatten in de regel hulpstoffen, zoals vluchtige organische stoffen (VOS), die ongewenste milieu-effecten hebben. Aan verf met Milieukeur zijn eisen gesteld aan het maximale VOS-gehalte. Na 1 januari 2002 worden deze eisen nog strenger. In de praktijk zijn verven met Milieukeur vaak op waterbasis, waardoor de verf een minder sterke "verfgeur" heeft. Kortom, voor Milieukeur zijn strenge eisen gesteld aan de samenstelling van de verf. Naast de milieu-eisen die gesteld zijn aan onder andere VOS, zijn aan verf met Milieukeur ook kwaliteitseisen gesteld. De kwaliteit wordt vastgesteld volgens een in de praktijk veel gebruikte testmethode van het Centrum voor Onderzoek en Technisch advies.

Hermadix Houtdecor Verfbeits
Houtdecor Verfbeits van Hermadix, dat al sinds 1990 op de markt is, is twee keer door de Consumentenbond uitgeroepen tot beste waterverdunbare beits. De verfbeits is op basis van alkydhars en bevat minder dan 1 procent oplosmiddel. Volgens de heer Buijs vergt het vakmanschap om minder milieubelastende producten te produceren, omdat er modernere grondstoffen voor nodig zijn. Hermadix kiest bewust voor minder milieubelastende producten.
De heer Buijs: Ook in de rest van ons bedrijf vind je dit terug. Milieukeur maakt het voor de consument zichtbaar met wat voor product men te maken heeft.
Houtdecor Verfbeits is te koop bij tuincentra, bouwmarkten en verfwinkels. Meer informatie over Houtdecor Verfbeits is te vinden op de speciale Internetsite: www.verfmetmilieukeur.nl

Milieukeur
Milieukeur is het keurmerk voor milieukwaliteit in Nederland. Vertegenwoordigers van overheid, producenten-, detailhandel-, consumenten- en milieuorganisaties zijn nauw betrokken bij de totstandkoming van de Milieukeurcriteria. Hierdoor kunnen producten met Milieukeur rekenen op een breed maatschappelijk draagvlak en het geeft bovendien de zekerheid dat producten met Milieukeur beter zijn voor het milieu. Milieukeur staat nog niet op alle producten, maar het worden er wel steeds meer. Momenteel is Milieukeur te vinden op diverse producten van tuinmeubelen tot keukens en van groente, aardappelen en fruit tot campings, kantoorartikelen en linoleum.

Den Haag, 19 juli 2001

Deel: ' Hermadix Coatings heeft eerste verf met milieukeur '
Lees ook