MADAME TUSSAUD

Herman Brood herleeft bij Madame Tussaud's

AMSTERDAM, 15 oktober 2001- Vanmiddag onthulden Xandra Brood en haar dochters Holly, Lola en Brenda het wassenbeeld van Herman Brood. Bezoekers en personeel van Madame Tussaud's Amsterdam hadden herhaaldelijk om een beeld van Herman Brood gevraagd. Na zeven maanden intensief werken voltooide beeldhouwster Sue Kale zijn wassen gelijkenis. De onthulling vond plaats in het The Grand Hotel waar eerder dit jaar ook twee poseersessies werden gehouden.

Na een welkomstwoord van directeur Kees Klesman haalde Bart Chabot herinneringen op aan de poseersessies. Hij vertelde ondermeer hoe trots Herman erop was een plaatsje te krijgen. Ook wist hij nog hoe Herman de onthulling zou hebben gedaan als hij nog geleefd had. Dan was hij in een rolstoel gekomen, geduwd door Bart verkleed als verpleegster. Herman hield ervan om mensen te verrassen, zo ook de beeldhouwster van Madame Tussaud's. De laatste poseersessie had hij bijvoorbeeld zijn haar helemaal gekortwiekt.

De meeste familieleden en vrienden zagen het beeld voor het eerst. Zij ontvingen het beeld met enthousiasme en waren onder de indruk van de gelijkenis. De emoties werden enkele aanwezigen te veel en dochter Holly wilde geen afscheid nemen en vroeg: 'Moet pappa hier dan alleen achterblijven?'.

Vanaf 10.00 uur morgenochtend is het wassenbeeld in de Koepel der Beroemdheden van Madame Tussaud's Amsterdam bewonderen. Daar krijgt hij een plekje naast zijn grote idool Elvis Presley.

Notities voor de redactie:
Foto beschikbaar via ANP fotonet en de digitale beeldbank van het ANP

Voor verdere persinformatie en/of fotomateriaal kunt u contact op nemen met:
Madame Tussaud's Amsterdam, Brenda Serrée-van Wijk, PR Executive, brenda.serree@scenerama.com, tel direct 020 5230620, mobiel 06 55337612, fax 020 5230629.

Madame Tussaud's Amsterdam is zeven dagen per week geopend van: 10.00 uur t/m 18.30 uur (kassa sluit om 17.30 uur). Op Koninginnedag gesloten. Informatielijn bezoekers tel. 020 5221010.

Madame Tussaud's Amsterdam is onderdeel van The Tussaud's Group, een van de grootste ondernemingen en ontwikkelaars van attractieparken binnen Europa met meer dan tien miljoen gasten per jaar. De Group's attracties omvatten Madame Tussaud's London, Amsterdam, Las Vegas, New York, Hong Kong; Tussaud's London Planetarium; British Airways London Eye; Warwick Castle; Alton Towers; Chessington World of Adventures; Thorpe Park.

15 okt 01 20:35

Deel: ' Herman Brood herleeft bij Madame Tussaud's '
Lees ook