Herman Brood geeft startsein Europese lancering Smart Art Collectie

(26 April 1999)

PERSBERICHT:

Popmuzikant Herman Brood keerde er speciaal voor terug naar de plek waar hij ooit is begonnen: de garage. In smart Center Rotterdam gaf de zanger en beeldend kunstenaar gisteravond het startsein voor de Europese lancering van de smart Art collectie. Dit initiatief maakt het voor auto- en kunstliefhebbers mogelijk om geheel naar eigen smaak een unieke auto te creëren. Diverse kunstenaars hebben zich namelijk toegelegd op het beschilderen van de verwisselbare bodypanels van de smart. Een notenhouten smart of een motief van M.C. Escher? Of liever een eigen ontwerp? Het is allemaal mogelijk. De decoraties variëren van speciaal ontworpen stickermateriaal tot zeer exclusief, door bekende kunstenaars handmatig beschilderde panelen. Herman Brood zelf legde gisteren voor ruim 300 genodigden de laatste hand aan zijn 'Brood smart'. Vervolgens zette hij met zijn big band het smart Center op zijn kop met een daverend concert met songs van zijn nieuwe cd 'Back on the corner'.

Onderscheid van de grijze massa
smart Art is een zelfstandig initiatief van enkele Rotterdamse ondernemers en is gespecialiseerd in het ontwerpen en leveren van decoraties voor de smart. Initiatiefnemer Ed Barzilaij: 'Wij denken dat de decoraties zeker zullen aanslaan. Het is voor veel mensen een manier om zich te onderscheiden van de massa. Het design vormt als het ware een afspiegeling van de identiteit van de smartrijder'.

De smart Art collectie wordt in eerste instantie in Nederland Duitsland en België verkocht. Deze zomer wordt al de nieuwe collectie gepresenteerd. Als het aan de initiatiefnemers ligt, zijn de rijdende kunstwerken in 2000 ook te bewonderen in de straten van Zwitserland, Italië, Frankrijk en Spanje.

Snoepje van een auto
De keuze van de ontwerpen is in principe onuitputtelijk. Zo kan bijvoorbeeld worden gekozen uit imitaties van een bepaald materiaal, zoals hout-, marmer- of dierenhuidmotieven. Ook heeft smart Art een collectie waarbij het lijkt alsof de smart is gevuld met lucht, water, bloemen, groente en zelfs smarties. De topcollectie bestaat uit exclusieve decoraties gemaakt door bekende kunstenaars met uiteenlopende stijlen, zoals Herman Brood, M.C. Escher en anderen. Creatieve kopers kunnen zelf een ontwerp bij smart Art aanleveren.

smart Centers: meer dan een showroom
De bodypanels worden in eerste instantie alleen via de smart Centers verkocht. Erik-Jan Teunissen, manager smart Center Rotterdam, kijkt enthousiast terug op het verloop van de avond: 'Wij steunen dit initiatief van harte. Kopers van een smart willen zich graag onderscheiden en dat kan door middel van deze rijdende 'kunstwerken' in nog grotere mate. Wij kunnen onze klanten dus meer bieden. Daarnaast vonden wij het erg leuk dat Herman Brood hier optrad. Het is altijd de bedoeling geweest om de smart Centers breder in te zetten dan alleen als showroom. Door de architectuur en ligging zijn de Centers geschikt voor talloze initiatieven op het gebied van kunst en cultuur. Er zullen in de toekomst nog veel van dit soort evenementen volgen'.

Internet
De complete en steeds wisselende smart Art collectie is te vinden op Internet: www.smart-art.nl. De smart Centers die met smart Art samenwerken hebben op hun eigen website een link met de website van smart Art en vice versa.

Deel: ' Herman Brood start Europese lancering Smart Art Collectie '
Lees ook