Universiteit van Utrecht

Persbericht van de Universiteit Utrecht

26 maart 2003

Prof. Herman Philipse universiteitshoogleraar in Utrecht

Prof.dr. Herman Philipse is door het College van Bestuur per 1 september 2003 benoemd tot universiteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Philipse is thans hoogleraar Wijsbegeerte aan de Universiteit Leiden.

Herman Philipse (1951) heeft Rechten en Wijsbegeerte (cum laude) gestudeerd in Leiden en Wijsbegeerte te Oxford, Parijs en Keulen. Na werkzaam geweest te zijn aan de universiteit van Leuven is hij vanaf 1978 verbonden aan de faculteit Wijsbegeerte in Leiden waar hij is gepromoveerd. Philipse is voorzitter van het Utrechts-Leidse onderzoeksinstituut in de Wijsbegeerte en doceert jaarlijks tijdens Trinity Term aan de universiteit van Oxford. In 2002 ontving hij een prijs in het kader van het 250-jarig bestaan van de Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen voor zijn essay "Science and Democracy". Philipse krijgt zijn thuisbasis aan de faculteit Geesteswetenschappen (Letteren, Wijsbegeerte, Godgeleerdheid).

Universiteitshoogleraar
Herman Philipse is de derde universiteitshoogleraar in Utrecht, na prof.dr. Frits van Oostrom en prof.dr. Paul Schnabel. Een universiteitshoogleraar krijgt volledige academische vrijheid om onderzoek naar zijn of haar keuze uit te voeren en om onderwijs te geven, bijvoorbeeld in de vorm van master classes. Alleen excellente wetenschappers worden benoemd tot universiteitshoogleraar.

Nadere informatie

Joop Kessels (030)253 4477, email: j.kessels@usp.uu.nl

---- --

Deel: ' Herman Philipse universiteitshoogleraar in Utrecht '
Lees ook