AutoRai

23-5-2002

Herstructureringsplan Mitsubishi werpt vruchten af

Mitsubishi Motors heeft het financiële boekjaar van 2001 op 31 maart afgesloten met een operationele winst van 40,2 miljard yen ( 347 miljoen). Met dit succesvolle jaar staat Mitsubishi wederom aan het begin van een bloeiende periode.

In 2000 werd nog een geconsolideerd verlies geleden van 637 miljoen.

De financiële ommezwaai is het resultaat van een zeer positief eerste jaar van Mitsubishis driejarige herstructureringsplan, genaamd Turnaround Plan. De directie van Mitsubishi had voor het eerste jaar beloofd break-even te spelen. Het geconsolideerde financiële resultaat over 2001 is, met een netto winst van 96 miljoen, echter 37 procent hoger uitgevallen.

Chief Operating Officer (personenautos) Rolf Eckrodt: De cijfers laten zien dat de herstructurering goed verloopt, maar het is slechts een eerste fase. Langzamerhand gaan we over van kostenbesparing en een efficiënter gebruik van onze middelen naar een periode van groei en winst in de aankomende jaren.

Voor op schema
Een belangrijke rol in het Turnaround Plan is weggelegd voor de studiemodellen van Mitsubishi. Op de Tokyo Motor Show in 2001 liet de autofabrikant zien welke troeven zij in handen heeft. Moderne technieken en vooruitstrevende vormgeving typeren de nieuwe modellen van Mitsubishi. Dat de fabrikant ook op dit vlak de juiste beslissingen neemt, bewijzen de successen van verschillende nieuwe modellen zoals de eK Wagon in Japan en de positieve reacties op innovatieve studiemodellen als de Pajero Evolution.

Wereldwijd ziet Mitsubishi de verkopen stijgen. In Europa verloopt de herstructurering volledig volgens plan en in de Verenigde Staten loopt Mitsubishi voor op de planning van het Turnaround Plan. Zij hebben voor het derde achtereenvolgende jaar een verkooprecord weten te behalen.

Voor 2002 verwacht de directie van Mitsubishi Motors het succes van de herstructurering verder uit te breiden. Volgend jaar rond deze tijd verwacht de directie een winst van circa 664 miljoen euro te kunnen meedelen.

Deel: ' Herstructureringsplan Mitsubishi werpt vruchten af '
Lees ook