HERTZ BREIDT "NEVERLOST"-SYSTEEM UIT

HOOFDDORP - Hertz heeft een overeenkomst bereikt met de Amerikaanse specialist op satellietverbindingen Magellan, voor het oprichten van een joint venture. Het nieuwe bedrijf heeft tot doel het exclusieve autonavigatie- en informatiesysteem Neverlost te leveren voor huurauto's van Hertz. Het gaat om 50.000 units bestemd voor Hertz huurauto's in Amerika, Canada, Engeland, Frankrijk en Duitsland.

Met het computernavigatiesysteem Neverlost staat de huurauto via satelliet in verbinding met een hoofdcomputer. Door het ingeven een lokaal adres, of een bestemming als bijvoorbeeld een hotel, luchthaven, restaurant krijgt de klant de route duidelijk voorgeschoteld. Het beeldscherm geeft een helder overzicht van de straten, zijwegen en rotondes. Bovendien wordt ook met spraak de juiste route aangegeven, waarbij is er een keuze uit zeven talen; Engels, Nederlands, Frans, Duits, Italiaans, Spaans en Japans.

Hierdoor en door zíjn eenvoudige bediening, is het apparaat uiterst gebruiksvriendelijk en veilig. De chauffeur kan zich volledig concentreren op de weg. Elke unit is ook uitgerust met een noodknop, waardoor in noodgevallen de Hertz noodhulp de exacte locatie van de auto beschikbar heeft.

Het unieke van de Neverlost is dat het een portable apparaat is met een gedetailleerde en hoge kwaliteit van informatieverschaffing. Doordat het apparaat niet vast is ingebouwd in voertuigen, worden de toepassingsmogelijkheden verhoogd. Was het in het verleden zo, dat computernavigatie alleen bestemd was voor de duurdere prijsklasse, nu is die voor iedere huurder beschikbaar. Het is simpel een kwestie van bespreken bij het afsluiten van de huurovereenkomst.

Hertz heeft in 1995 autonavigatie- en informatiesystemen geïntroduceerd in Amerika. Jaarlijks volgde een uitbreiding van de aantallen en de beschikbare locaties. De nieuwe generatie Neverlost apparatuur, die beduidend sneller en toegankelijker is dan zijn voorganger, betreft een vervanging van de huidige systemen. In Nederland heeft Hertz navigatie-apparatuur ingebouwd in de Mercedes 240E en vanaf oktober ook in de 320S.


Deel: ' Hertz breidt Neverlost navigatiesysteem voor huurauto's uit '
Lees ook