HERTZinger biedt het grootste televisie aanbod in Europa aan

HERTZinger biedt i.s.m CasaNet en Concepts ICT het grootste televisie aanbod in Europa aan

LEUSDEN, 20041216 -- Ten behoeve van het glasvezelnetwerk (Fiber to the Home) van CasaNet in Enschede heeft HERTZinger Satelliet Ontvangst een TV ontvangst station gebouwd, waarmee de "Concepts ICT Triple klanten" in totaal 66 TV kanalen en 32 radio kanalen kunnen ontvangen. De Concepts ICT Triple klanten (internettoegang, Telefonie en TV en radio ontvangst voor 59,95 per maand) kunnen de gewone televisie toestellen en videorecorders blijven gebruiken, er is geen noodzaak voor het gebruik van een speciale decoder, of set-top boxen voor ontvangst van de 66 TV kanalen en 32 radio kanalen.


Uniek in Europa
Het TV ontvangststation is uniek in Europa aangezien zij 66 TV kanalen en 32 radio kanalen van de satelliet haalt en deze vervolgens analoog verspreid via het glasvezelnetwerk richting de Concepts ICT Triple klanten. HERTZinger verzorgt niet alleen de bouw van het station, de technische installatie van het ontvangststation en aanlevering van de programma's voor de distributie, maar is tevens verantwoordelijk voor de rechten en contracten met de verschillende TV- en radiostations.

Breed aanbod kanalen
Het aanbod aan kanalen is breed, van de gebruikelijke Nederlandse publieke en commercile zenders, buitenlandse publieke omroepen tot en met een groot aantal kanalen, die anders alleen verkrijgbaar zijn in zogenaamde 'plus pakketten'. Naast Fashion TV, Discovery, Extreme Sports Channel, Bloomberg en vele andere extra kanalen, bevinden zich in het pakket ook een aantal erotische kanalen waarvan deze laatste groep op verzoek van de klant uiteraard uitgezet kunnen worden. De signalen worden optisch via het glasvezel netwerk verspreid en vervolgens bij de aansluiting thuis weer vertaald in een elektrisch signaal geschikt voor elke televisie of radio ontvanger.

Meest uitgebreid en goedkoopste pakket in Nederland
De huidige Concepts ICT Triple klanten, welke via het CasaNet netwerk zijn aangesloten, profiteren reeds vanaf 8 december van deze enorme uitbreiding van het televisie en radio aanbod. Naast dit uitgebreide aanbod hebben zij tevens de beschikking over een supersnelle internetverbinding (minimaal 2Mbps tot 10Mbps) en een voordelige telefonieverbinding.

Mede door de bouw van het televisie ontvangststation door HERTZinger krijgen de Concepts ICT Triple klanten MEER voor MINDER en besparen zodoende gemiddeld 300 euro per jaar.

Over het Fiber to the Home traject
Het glasvezelnet van CasaNet is een initiatief van de woningcorporaties Domijn, De Woonplaats en de gemeente Enschede. Zij hebben gekozen voor Concepts ICT die via het netwerk alle bewoners een aansluiting op het glasvezelnet aanbiedt, waarover het niet alleen mogelijk is TV en radiosignalen te transporteren, maar ook breedband internet, telefonie en diensten op het gebied van zorg, educatie, veiligheid en entertainment.

De woningcorporaties hebben het initiatief genomen om hun bezit in Enschede te gaan verglazen. Om dit project uit te voeren is CasaNet BV opgericht. CasaNet is voortgekomen vanuit het Kenniswijk Enschede project, waarbij de gemeente Enschede enige tijd geleden het initiatief nam(heeft genomen) om Enschede te verglazen. CasaNet heeft in samenwerking met Concepts ICT een dienstenpakket ontwikkelt dat sinds 21 november 2003 te verkrijgen is in enkele delen van Enschede.

Het netwerk bereikt de komende jaren een omvang van 25.000 aangesloten huishoudens. De diensten worden aangeboden via de serviceprovider Concepts ICT. Een abonnement op Concepts ICT met het basispakket met televisie, radio, telefonie en internet kost 59,95 per maand. Eenmalige aansluitkosten zijn 195,-.

Over HERTZinger Satelliet Ontvangst (HSO)

HERTZinger Satelliet Ontvangst (HSO) is een bedrijf dat 18 jaar geleden is begonnen met de verkoop van schotelantennes. Sinds 1991 opereert Hertzinger Satelliet Ontvangst als technische groothandel in TV & Satelliet distributie materialen.
Het bedrijf geeft advies over een "eenvoudige" CAI en/of satelliet verdeling in een woonhuis, maar ook over een complexe CAI en/of satelliet verdeling op een bungalow-park of woonwijk.

HERTZinger Satelliet Ontvangst is specialist in GSO installaties (n centrale schotel op een gebouw waarop alle bewoners zijn aangesloten). Inmiddels zijn er vele projecten voor woningbouwcorporaties en VVE's gerealiseerd, waaronder in Amsterdam, Den Haag en Enschede, waarbij de diensten als digitale satelliet TV, analoge TV, internet en binnenkort IP telefonie worden aangeboden.

Deel: ' HERTZinger biedt het grootste televisie aanbod in Europa aan '
Lees ook