Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 31 augustus 2001

"ADSL" via de satelliet

HERTZinger dataNET sluit contract met
Hughes Network Systems

Het in Leusden gevestigde bedrijf HERTZinger dataNET biedt bedrijven en instellingen van heden een "ADSL" verbinding via de satelliet aan. Om deze dienst aan te kunnen bieden heeft HERTZinger dataNET als eerste Nederlandse satelliet provider een contract afgesloten met Hughes Network Systems.

HERTZinger dataNET, bekend als de "satellite gateway company", is drie jaar geleden opgestart als ASTRA-NET service provider. "Wij zagen toen al een enorme behoefte aan flexibele bandbreedte en multipoint communicatie, de unieke eigenschappen van de satelliet", volgens Pieter Hertzinger directeur van HERTZinger dataNET. Zijn bedrijf biedt alles wat nodig is om satellietcommunicatie bij bedrijven te kunnen implementeren. "Maanden hebben wij gezocht naar een betrouwbare partner om ook uplink faciliteiten aan te kunnen bieden en uiteindelijk zijn we bij Hughes Network Systems uitgekomen". Niet zo gek natuurlijk, Hughes heeft inmiddels haar sporen verdiend in de VSAT markt. In Amerika is Hughes Network Systems de grootste VSAT provider. "Met deze dienst richten we ons in eerste instantie op het bedrijfsleven, begin volgend jaar zullen we ook de consumentenmarkt gaan benaderen".

HERTZinger dataNET biedt als officieel DirecWAY service provider in Nederland de mogelijkheid om via de Eutelsat satelliet op 10 graden oost tegen een vast tarief per maand te internetten. Er zijn diverse abonnementsvormen beschikbaar, afhankelijk van de gewenste performance en van het aantal users (gebruikers).

64 Kbit/s upload 128 Kbit/s download voor 5 users, 64 Kbit/s upload 256 Kbit/s download voor 10 users, 128 Kbit/s upload 512 Kbit/s download voor 20 users.

Uiteraard kunnen er meer users gebruik maken van het systeem, maar dan wordt de performance niet meer, per user, gegarandeerd.

Het DirecWAY systeem (schotelantenne en router) kan worden gekocht of worden ondergebracht in het abonnement. Er is al een abonnement voor 180 Euro per maand.

Voor meer informatie en/of technische specificaties kunt u een kijkje nemen op www.hertzinger.nl of contact opnemen met Udo Komijn van HERTZinger dataNET via telefoonnummer 033-4610337

Deel: ' Hertzinger datanet sluit contract met Hughes Network Systems '
Lees ook