AutoRai

21-3-2003

Het einde nadert voor de eerste generatie Audi A3

Er rolden al meer dan 870.000 exemplaren van de band in het Duitse Ingolstadt en het Hongaarse Györ. Er is geen twijfel mogelijk: het succes van de Audi A3 heeft alle verwachtingen overtroffen.

Nu is het moment aangebroken dat de grondlegger van het premium-compactsegment de eindspurt van zijn levenscyclus inzet. De laatste exemplaren van de eerste generatie A3 worden tot medio mei geproduceerd.

Zijn aantrekkingskracht dankt de A3 niet in de laatste plaats aan zijn aantrekkelijke meeruitvoeringen. Bovenop de uitrustingsniveaus Attraction, Ambition, Ambiente en S3 is er nu een aantrekkelijke uitvoering, de Exclusive Plus. Daarmee wordt de reeds uitstekende standaarduitrusing aangevuld met extra exclusieve items zoals bijvoorbeeld volautomatische airconditioning, een met leer bekleed multifucntioneel stuurwiel en radio Concert met cd-frontlader. De meerprijs voor de Audi A3 Exclusive Plus bedraagt 995,- (inclusief BTW/BPM).

Eén van de koopmotieven is het trendsettende design van de A3 geweest. Vanaf het begin overtuigde de auto met een combinatie van sportiviteit, vormgeving zonder opsmuk en een tijdloze stijl, die zowel nationaal als internationaal diverse designprijzen opleverde. Het beste voorbeeld: de Duitse Bundespreis für Produktdesign in 1998

De A3 heeft ook meermalen een onderscheiding ontvangen voor zijn producteigenschappen. Het Goldene Lenkrad in 1996, de titel beste auto van de lezers van auto motor und sport (1997) en de titel sportiefste auto (1999) door sport auto zijn slechts drie voorbeelden uit een lange rij van onderscheidingen.

De opvolger van de A3 staat in 3-deurs uitvoering reeds in de startblokken: hij heeft inmiddels zijn debuut gemaakt voor het publiek op de Autosalon van Genève en de eerste exemplaren zullen worden afgeleverd vanaf juni 2003.

Deel: ' Het einde nadert voor de eerste generatie Audi A3 '
Lees ook