Het explosieve fenomeen seks resulteert in symposium 'Seks = Politiek'


ANTWERPEN, 20140303 -- Op vrijdag 25 april 2014 organiseren de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie (NVVS) en de de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie (VVS) het symposium ‘Seks = Politiek’ in het Elzenveld Hotel te Antwerpen, België.

Aanleiding
Seks is een explosief fenomeen. Seks kan reputaties maken of breken. De maatschappij is geobsedeerd door kleine en grote seksuele schandalen en de veronderstelde destructieve effecten van seks. Overheden lijken zich steeds meer aangesproken te voelen ons hiertegen te beschermen en middels nieuwe zedenwetgeving ons privéleven binnen te dringen, met -op zijn minst- ongevraagd advies. Maar macht erotiseert... dus ook politieke macht. Welke bescherming hebben we eigenlijk nodig? En tegen wie?

Doel
Op dit symposium willen we deze evolutie onder de loep nemen. We willen antwoord geven op vragen als: Hoe gevaarlijk is seks nu eigenlijk echt anno 2014, en gaat het beter of slechter met onze seksuele gezondheid en ons seksueel welzijn dan in de jaren tachtig? Hoe wetenschappelijk onderbouwd zijn de debatten in de politiek en in de media?

Interessant programma en voor wie?
Het symposium is vooral interessant voor seksuologen, beleidsmakers, journalisten, wetenschappers e.a.
Er wordt onder meer gesproken over:
  • het dilemma  tussen seksuele vrijheden en bescherming van kwetsbaren
  • seksueel grensoverschrijdend gedrag in een hulpverleningsrelatie
  • de pedofiele kwestie: over de arrogantie van slordig denken en de angst voor een pragmatische strategie
Onder de sprekers bevinden zich o.a. Myrthe Hilkens (Publiciste, auteur, voormalig lid van de tweede kamer voor de PvdA), Prof. dr. Liesbet Stevens (Verbonden aan de KU Leuven, is doctor in de rechten en baccalaureus in de filosofie met bijzondere aandacht voor familiaal en/of seksueel geweld) en Asha ten Broeke (Freelance journalist, schrijver en columnist bij de Volkskrant)

Dit allemaal onder leiding van de dagvoorzitters Dr. Rik van Lunsen (Arts-Seksuoloog-NVVS en hoofd van de afdeling Seksuologie en Psychosomatische Gynaecologie van het Amsterdams Medisch Centrum (AMC)) en Ilse Penne (Psycholoog, seksuoloog en systeemtherapeut in het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Waas & Dender, voorzitter Vlaamse Vereniging voor Seksuologie (VVS)).

Meer informatie
Kijk voor het volledige programma, sprekers en het online aanmeldingsformulier op de website www.seksispolitiek.nl


Deel: ' Het explosieve fenomeen seks resulteert in symposium 'Seks = Politiek' '
Lees ook