Het internet der dingen verdient een eigen landelijk dekkend netwerk


BiQ Group Investeringsfonds voor landelijke uitrol van Internet of Things netwerk

EINDHOVEN, 20151214 -- Het internet der dingen maakt momenteel een razendsnelle ontwikkeling mee. Binnen vijf jaar zullen er ruim twintig miljard apparaten verbonden zijn met het internet, maar een echt landelijk dekkend mobiel netwerk is er niet in Nederland. Daar kan snel verandering in komen met de lancering van het Internet of Things fonds van BiQ Group. De eerste benodigde 160 zendmasten zijn al beschikbaar gesteld.

Het is een track-and-trace armband voor je kinderen. Of je auto die een technisch mankement doorgeeft aan de garage. Of een postpakket waar je te allen tijde de exacte geografische locatie van kunt volgen, slimme thermostaten, sleutelbossen, sloten, en zelfs planten. Het internet der dingen koppelt semi-intelligente apparaten die hierdoor kunnen communiceren met mensen en met andere objecten en op grond daarvan autonome beslissingen kunnen nemen.

'Een enorme markt waar veel ondernemers in Nederland momenteel voor aan het ontwikkelen zijn,' zegt Chris van Steenbergen van BiQ Group. 'En toch is er nog geen eigen, landelijk dekkend netwerk voor al die apparaten. Momenteel is veel nog verbonden via dure abonnementen die vaak gebruik maken van GPRS of andere energievretende systemen.'

Met de lancering van het Internet of Things fonds kan BiQ Group in no-time een landelijk netwerk uitrollen. Van Steenbergen: 'Wij draaien de wereld van de telecom operator volledig ondersteboven, omdat het bedrijfsleven eigenaar wordt van het netwerk en zonder belemmeringen haar toepassingen hierop kan realiseren. Door de besparingen die gerealiseerd worden kan er volop geïnvesteerd worden in ontwikkeling en innovatie'.

Het fonds gaat van start met een unieke combinatie van gespecialiseerde ondernemingen, waaronder een IoT telecomoperator (www.thetelecomcompany.com), een technologiebedrijf dat IoT producten ontwikkelt (www.metatronics.nl) en een cloud-data specialist (www.inteliments.com). Door deze combinatie ontstaat een krachtig platform, wat bijdraagt aan het succes waarmee producten op de markt kunnen komen en waar ideeën tot werkelijkheid worden gebracht.

Over BiQ Group N.V.
BiQ Group is een naamloze vennootschap waar een grote groep van ondernemers en investeerders bijeenkomt met als doel het realiseren van innoverende dienstverleningen op financieel gebied. BiQ Group merkt op dat de markt voor het verstrekken van bedrijfsfinancieringen moeizaam verloopt. Hierdoor komen bedrijven nauwelijks meer van de grond en dat biedt geen nieuwe werkgelegenheid. De rol van de overheid om dit aan te jagen gebeurt via de traditionele methode via het kanaal (de bank) dat ondernemers als een risico ziet. BiQ Group staat als een van de weinigen in deze markt open om ondernemers te begeleiden om daar verandering in te brengen. Met de lancering van fondsen bundelt zij ondernemers en investeerders bij elkaar om vraag en aanbod in een bepaalde markt verder te stimuleren.

Het hoofdkantoor van BiQ Group bevindt zich in Eindhoven in het Evoluon aan de Noord Brabantlaan 1. Het Evoluon is net zo kenmerkend als BiQ ‘een aparte eend in de bijt’ dat geleidt wordt door jonge ondernemers die de traditionele financiële markt willen veranderen. Meer informatie, bel ons op 088-1020000 of bekijk de website op www.biqgroup.com.


Deel: ' Het internet der dingen verdient een eigen landelijk dekkend netwerk '
Lees ook