Het kameraanbod in Delft neemt eindelijk weer toe


DEN HAAG, 20090409 -- Uit onderzoek van Kamernet.nl blijkt dat de gemiddelde huurprijs van nieuw aangeboden kamers in Delft lichtjes is gestegen met 1,9 procent. Een nieuw aangeboden kamer in Delft kostte gemiddeld 314 euro in maart dit jaar. Het aanbod nieuwe kamers is echter flink toegenomen (met 22,9 procent) ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden. Er werden in de maand maart 2009 in totaal 129 nieuwe kamers aangeboden. Dit zijn nog wel steeds een kleine hoeveelheid nieuwe kamers ten opzichte van andere universiteitssteden.

Huurprijs kamers Delft neemt slechts toe met 1,9 procent
Uit onderzoek van Kamernet.nl blijkt dat de gemiddelde huurprijs van nieuw aangeboden kamers in Delft licht is gestegen (1,9 procent) ten opzichte van een jaar geleden. De gemiddelde huurprijs komt hiermee uit op 314 euro en ligt hiermee 28 euro onder het landelijk gemiddelde (342 euro).Aanbod kamers neemt flink toe met 22,9 procent
Het aantal nieuw aangeboden kamers in maart 2009 in Delft is flink toegenomen (22,9 procent) ten opzichte van een jaar geleden. Het aantal nieuw aangeboden kamers in Delft komt uit op 129.Vierkante meter prijs stijgt met 3,2 procent
De gemiddelde vierkante meter prijs is gestegen (3,2 procent) ten opzichte van een jaar geleden naar een bedrag van 17,01 euro. De gemiddelde oppervlakte van nieuw aangeboden kamers was 18,44 m2.Over Kamernet.nl
Kamernet.nl is de grootste kamer website van Nederland. Huurders en verhuurders hebben rechtstreeks contact met elkaar. De site is mede populair omdat deze zeer transparant en eenvoudig werkt. Inschrijven is gratis, het verhuren van een kamer kost niets en een kamerzoekende betaalt pas wanneer hij wil reageren op een kamer.

Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze grote database van kamers en onze klanten doelgroep: kamerzoekers en kamerverhuurders, om meer inzicht in de ontwikkelingen van de kamermarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren.

Historie:
Eind 1999 is Kamernet.nl opgericht door twee voormalige studenten aan de Hogeschool Utrecht die zelf woonruimte zochten tijdens hun studietijd en niet jarenlang op een wachtlijst wilden staan. Inmiddels heeft de site al ruim 500.000 studenten aan een kamer geholpen. Elke maand worden ruim 6.500 kamers aangeboden op de site. In 2008 werd www.kamernet.nl meer dan 8,8 miljoen keer bezocht door bijna 2,5 miljoen unieke bezoekers. Kamernet.nl is onderdeel van Direct Wonen NV (www.directwonen.nl).

Marktrapporten:
Op het blog van Kamernet.nl, blog.kamernet.nl, zijn alle marktrapporten terug te vinden. Het complete rapport van de kamermarkt van Nederland is terug te vinden op blog.kamernet.nl/2009/04/09/Kamermarkt+Delft+Maart+2009.aspx. Van de grootste steden van Nederland is op blog.kamernet.nl eenzelfde marktrapport aanwezig.


Deel: ' Het kameraanbod in Delft neemt eindelijk weer toe '
Lees ook