Het loopt storm met de aanmeldingen voor ‘Het leven op de cloud’


Op dit moment ruim 200 inschrijvingen: nog maar enkele plaatsen beschikbaar

KERKRADE, 20110318 -- Op dinsdag 29 maart 2011 vindt in conferentieoord Rolduc het ICT-congres ‘Het leven op de cloud’ plaats; een event voor ICT-professionals over ‘de cloud’. Het event is geïnitieerd door het Ngi, een landelijk platform voor ICT-professionals dat in Limburg 200 leden telt. De belangstelling voor ‘Hét eerste Limburgse ICT-event’ is groot; de organisatie heeft nog maar enkele plekken beschikbaar.

Er is veel te doen rondom de cloud. Wat is het nu precies? Wat kan het ons bieden? Wat zijn de nadelen? Zijn wij al toe aan de cloud? Veel vragen over iets wat reeds deel uitmaakt van het huidige IT-landschap. Google Mail, Facebook, Windows Live, Twitter, Amazon, Salesforce, et cetera, zijn voorbeelden van applicaties en diensten die in de cloud hangen ofwel via de cloud aangeboden worden. Dit is nog maar een greep uit bestaande cloud-oplossingen en -diensten. De kans is groot dat men, mogelijk onbewust, al gebruik maakt van de cloud. Tijdens ‘Het leven op de cloud’ zal vanuit strategisch, tactisch en technisch perspectief ingegaan worden op ontwikkeling rondom de cloud. Wat betekent het voor de ICT-gemeenschap en op welke wijze zal het hen raken? Middels gerichte presentaties zal eenieder die werkzaam is binnen de ICT, of hier sterke raakvlakken mee heeft, bijgepraat worden over de cloud en de ervaringen die hiermee opgedaan zijn.

Het event zal worden geopend door Jos Hessels (gedeputeerde Provincie Limburg), die zal stilstaan bij de rol van ICT in de totstandkoming van de kenniseconomie zoals beschreven in de Versnellingsagenda voor Limburg. De afsluiting wordt verzorgd door Aloys Kregting (CIO & EVP ICT van DSM) die als key note spreker zijn visie zal delen op de cloud. Met als werktitel: “Van bubble naar de cloud, is de cloud een bubble?” zal hij een prikkelend betoog houden over de cloud ontwikkelingen.

Andere sprekers zijn Ron Helwig (Open Universiteit), Gabrie van Zanten (Open Line), Maarten Mennen (RSM Wehrens, Mennen & de Vries), Harold Nelissen (Getronics), Valery Jacobs (Valid), Hans Timmerman (EMC), Roger Storcken (APG), Ton Hermes (VMware), Martijn Bosschaart (Citrix), Guido Wintjens (Ivengi), Marianne Herbert en Egon Hus (Logica), Rob Willekes (Cisco), Sebastiaan de Haas (Cisco) en Frank van der Meer (Microsoft).

Ngi Limburg heeft de handen ineen geslagen met Open Line, Valid, Kreuze Telecom, DSM, Limburg Professionals, Open Universiteit, Getronics, EMC, RSM Wehrens, Mennen & de Vries, APG, Appsense, Logica, Ivengi, Cisco, Citrix, Microsoft en Gemeente Heerlen om het eerste Limburgse ICT-event vorm te geven. Naast de inhoudelijke component, zal het Limburgs ICT-event een platform bieden waar ICT’ers elkaar gaan ontmoeten en bijpraten.

Voor meer informatie, het gedetailleerde programma en inschrijven kunt u terecht op www.levenopdecloud.nl


Deel: ' Het loopt storm met de aanmeldingen voor ‘Het leven op de cloud’ '
Lees ook