Het Nationale Ballet live tijdens World Ballet Day

Amsterdam, 29 september 2016

Persbericht

Het Nationale Ballet live tijdens World Ballet Day

* dinsdag 4 oktober 2016 World Ballet Day LIVE

* 20 uur live stream van 26 balletgezelschappen van over de hele wereld

* kijk live naar de toneelrepetitie van La Bayadère door Het Nationale Ballet

Op dinsdag 4 oktober kan de hele wereld live meekijken naar toneelrepetities van Het Nationale Ballet tijdens World Ballet Day LIVE. De twee presentatoren, ballerina’s Wendeline Wijkstra en Michaela DePrince, nemen het publiek mee achter de schermen tijdens de toneelrepetities van La Bayadère en interviewen stersolisten Anna Tsygankova en Daniel Camargo, directeur Ted Brandsen en de choreografe van La Bayadère, de legendarische Natalia Makarova. De live stream van Het Nationale Ballet begint om 15.00 uur Nederlandse tijd en is te zien via de Facebook pagina van Het Nationale Ballet op desktops, smartphones en tablets. Het is de eerste keer dat Het Nationale Ballet deelneemt aan World Ballet Day LIVE.

World Ballet Day LIVE

Op 4 oktober vindt de derde editie plaats van World Ballet Day LIVE. Dit jaarlijkse evenement geeft via live streaming van 20 uur een unieke kijk achter de schermen van balletgezelschappen van over de hele wereld. World Ballet Day LIVE is in 2014 ontstaan vanuit vijf balletgezelschappen, The Australian Ballet, het Bolshoi Ballet, The Royal Ballet, The National Ballet of Canada en San Francisco Ballet.

Dit jaar wordt het evenement aangevuld met 21 gastgezelschappen wereldwijd. In de Europese tijdszone zijn er naast Het Nationale Ballet bijdragen van Estonian National Ballet, Finnish National Ballet, La Scala Ballet, Norwegian National Opera and Ballet, Polish National Ballet, Royal Swedish Ballet, The Royal Danish Ballet, Stuttgart Ballet en het Wiener Staatsballett. Elk gezelschap zal uitzenden via zijn eigen Facebook LIVE kanaal. De eerste twee edities van World Ballet Day LIVE bereikten meer dan twee miljoen views.

Deel: ' Het Nationale Ballet live tijdens World Ballet Day '


Lees ook