Het nieuwe beton- en vloermortelassortiment van Beamix


Eindhoven, 20100422 -- Beamix, een merk van Weber Beamix, introduceert twee nieuwe concepten in de bouwmaterialenhandel. Het nieuwe betonconcept, bestaande uit Basis Beton 75, Constructie Beton 100 en Lichtgewicht Beton 111, is optimaal afgestemd op iedere betonklus. Daarnaast is het nieuwe vloermortelconcept, dat bestaat uit Basis Zandcement 729, Zandcement Extra 730 en Vloermortel Snel 731, ideaal voor alle vloertoepassingen. Tevens zijn alle producten voorzien van een KOMO certificering.

"Met deze twee nieuwe concepten voorzien we de professional nog beter in zijn behoeften. Een duidelijk en overzichtelijk assortiment met producten die geschikt zijn voor iedere beton- of vloerenklus. Alle producten worden met een KOMO/BV certificaat op de markt gebracht en voor de verduidelijking zijn alle verpakkingen van de producten aangepast. Op iedere verpakking staat precies vermeld waarvoor het product geschikt is en wanneer er beter n van de andere Beamix mortels gebruikt kan worden", aldus Peter Sonntag, Category Manager BMH.

Betonconcept
Basis Beton 75, met een korrelgrootte van 8 mm, is te gebruiken voor basis betontoepassingen en heeft sterkteklasse C20/25. Voor gewapende en ongewapende betonconstructies en voor zwaardere en/of dynamische belasting is Constructie Beton 100 ideaal. Constructie Beton 100 heeft een korrel van 12 mm en sterkteklasse C28/35. Voor lichte betonconstructies is Lichtgewicht Beton 111, met sterkteklasse LC25/28 en een korrel van 8 mm, uitermate geschikt. Lichtgewicht Beton 111 is net zo sterk en 30% lichter als normaal beton en ideaal om toe te passen op zwaluwstaartplaten in bijvoorbeeld badkamers. Tevens is Lichtgewicht Beton 111 gemakkelijk te tillen, te mengen en te verwerken.

Vloermortelconcept
Basis Zandcement 729, met sterkteklasse C16-F3, is ideaal voor eenvoudige klussen waarbij geen hoge eisen aan de vloer worden gesteld. Wanneer er hogere eisen worden gesteld aan de sterkte en/of wanneer de vloer zwaarder of zelfs dynamisch wordt belast, dan is Zandcement Extra 730 met sterkteklasse C20-F4 bij uitstek geschikt. Voor vloerklussen waarbij een korte doorlooptijd gewenst is, is de Vloermortel Snel 731 met sterkteklasse C16-F13 uitermate geschikt. Deze vloermortel is sneldrogend en daardoor 4x zo snel af te werken als zandcement. Na 4 uur is de vloer beloopbaar en na 4 dagen is de vloer zelfs al geschikt om af te werken met iedere bekleding. Tevens is Vloermortel Snel 731 uitermate geschikt voor reparaties aan ondervloeren.

Over Saint-Gobain Weber Beamix B.V.

Saint-Gobain Weber Beamix B.V., onderdeel van Saint-Gobain, ontwikkelt, produceert en levert premix mortelproducten en verwerkingssystemen voor de woning- & utiliteitsbouw, de industrie en de civiele bouw. Naast de bekende geelgroene bulksilo's op de bouwplaatsen levert Weber Beamix producten onder de merken Weber, Beamix en Metzger in verpakte vorm via de bouwmaterialenhandel en onder het merk Beamix in de "Doe het Zelf''. Saint-Gobain Weber Beamix heeft vestigingen in Eindhoven (HK), Amsterdam en Rotterdam.


Deel: ' Het nieuwe beton- en vloermortelassortiment van Beamix '
Lees ook